לחמניות ביס מקמח מצה

מאת ענת לבל
12 באפריל 2011

את אומי (הסבתא של בעלי) לא הכרתי, אך את המתכונים שלה, מסתבר שאני עושה…כמו את המתכון הזה ללחמניות ביס מקמח מצה. המתכון מכיל את אותן כמויות כפי שקיבלתי (מאסתר חמותי), אך החלטתי להעניק ללחמניות מראה אחר. את הבלילה המתקבלת אני מעבירה לשקית זילוף עם צנתר משונן ובכך הופכת את הלחמניות ללחמניות ביס "מסוגננות" (אני חושבת שניתן לרכוש כאלה מאורכות). מעבר למראה, השימוש בשקית זילוף הופך את העבודה לקלה אף יותר. אין צורך לשמן הידיים ביצירת עיגולים ואפשר לשוות ללחמניות גודל ומראה אחיד. בעיבוד הבצק ללחמניות השתמשתי במיקסר כפי שתוכלו לראות בתמונות. ועכשיו, כשאני חושבת על זה…..אני חושבת שהלחמניות יכולות להיות מצע מתאים לכבד הקצוץ במנות אישיות (פתאום הן הזכירו לי פחזניות…כן, רטרו שכזה…טוב  נו..יש מי שאמרו אולמי…לא חייבים, רק הצעה…). חותכים את קצה הלחמניות ומזליפים מעל את הכבד ומקשטים כל מנה אישית בבצל מטוגן ועירית קצוצה דק.

המצרכים לכ-20-24 לחמניות בגודל ביס +

2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור (לטעם פחות מודגש 1/4 כפית)

4 ביצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת מיקסר מערבבים את קמח המצה, מים, שמן והתבלינים

מערבבים היטב

מוספים את הביצים ומערבבים היטב שוב

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן

מעל תבנית אפיה עם נייר אפיה יוצקים את צורת הלחמניות לגודל הביס הרצוי

(אם מוותרים על שקית הזילוף, משמנים מעט את הידיים ויוצרים עיגולים בגודל אחיד, מעבירים לתבנית אפייה)

מכניסים לתנור ואופים עד שמוכן (בערך כ-35 דק') עד שהלחמניות מזהיבות ומעט רכות מבפנים

כמו שאני נוהגת תמיד לציין תנורים שונים בעוצמת החום שלהם. על כן, בפעם הראשונה שאתם אופים את הלחמניות בתנור, כדאי להציץ בתנור בזמן האפייה ולוודא שהם נאפים במידה הנכונה.

חג שמח!!!

עדכון: ראו מתכון לחמניות פסח בשיטת הבצק הרבוך – למתכון לחצו כאן

הצטרפו לדיון

  1. מירי רוזן says:

    טעימונת את נהדרת

    1. מירי תודה רבה, מקסימה!!! חג שמח 🙂

  2. מרגלית says:

    הי יקרה
    נרקאה טעים וקל (כמו שאני אוהבת)! נא לא לשכוח מנה אחרונה מוחצת פרווה וכשרה לפסח תודה רבה

    1. תודה רבה יקרתי על התגובה המקסימה. מקווה שתאהבי את המנה האחרונה שאכין…:)

  3. נראה קל ונראה טעים תודה רבה

    1. ברוכה הבאה מירב ותודה על תגובתך. אכן קל להכין וחלופה נעימה למצות

  4. כמה שאני אוהבת את הלחמניות האלה 🙂 ויצאו לך כאלה קטנות ומתוקות.

    1. תודה יקרתי 🙂

  5. תודה רבה על המתכון. כל פסח אני מכינה לחמניות. אבל לי יש מתכון שמכינים כמו פחזניות. כלומר מרתיחים את הנוזלים ורק אחר כך מוסיפים את השאר. אז מה עדיף?

    1. הי ובוקר טוב לך. אני חושבת שזה עניין של טעם ושל נוחות בהכנה. אני אוהבת שהן יחסית מהירות להכנה ואין בהן יותר מידי שלבים וגם את הטעם, כמובן. הן בעיקר טובות למריחה ואני יכולה להגיד שהילדים שלי אהבו שהכנתי אותן כעת לקראת החג. לדעתי כדאי לך לנסות חצי מהכמות שציינתי ואז להחליט בעצמך. מה דעתך? אני בכל מקרה אשמח לשמוע מה דעתך. שיהיה חג שמח.

  6. דליה אלון says:

    היי ענתי,
    כל פסח אני מכינה בדיוק את הלחמניות האלה מאז שאכלתי אותן כשהייתי בת 10 אצל דודה שלי. מאז- נגמרו המצות אצלנו בפסח ואת מקומם תפסו הלחמניות. אני מכינה כמות כפולה ויותר ומידי בוקר, לפני שכולם מתעוררים, ממלא את הבית ריחם נעים של הלחמניות הנאפות להן בתנור, שנחטפות כמו….לחמניות חמות :).
    פסח כשר ושמח, ועתיר מתכונים יצירתיים כמו תמיד,
    אוהבת,
    דליה.

    1. דליהל'ה מקסימה שכמותך! אין כמו מאכלים שממלאים את הבית בניחוח שהם מפיצים ובזכרונות שהם מעלים! גם אצלי הילדים אהבו את הלחמניות ביס הקטנטנות האלה ובימי חול המועד זה ברור שאכין מהן שוב… תודה על התגובה המקסימה! וחג שמח לך, לבני משפחתך ולכולם! 🙂

  7. הכנתי ויצא מעולה! תודה על המתכון! 🙂 רק כדי ליצור את הלחמניות השתמשתי ב2 כפות..

    1. איה אני מאוד שמחה לשמוע!!! הרעיון של השימוש בכפות מצויין….:) תודה לך על התגובה וחג שמח

  8. יאמ! מתה על לחמניות מקמח מצה. שווה לחכות לפסח רק בשבילם

  9. מירי כץ says:

    ענת, הזכרת לי את סבתא וגרמת לי להתרגש!!! אני אפילו לא זוכרת שהיא הייתה עושה את זה , מסתבר שגם אני עושה את זה , בלי לדעת בכלל שככה היא הייתה עושה

    1. anat_lobel says:

      מירי מתוקה, ואני התרגשתי מהתגובה שלך 🙂 חג שמח יקירתי!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close