לחמניות פסח עם עשבי תיבול

מאת ענת לבל
29 במרץ 2013

לחמניות מקמח מצה בשיטת הבצק הרבוך שהחלטתי לשדרג עם עשבי תיבול ולזלף כמו פחזניות. הלחמניות יכולות להיות מצע לכבד קצוץ (כמו שתראו בתמונות) או לסלט ביצים או סלט אבוקדו, או כל רעיון אחר שתבחרו.

המצרכים ל 20-24 לחמניות כמו פחזניות:

2 כוסות קמח מצה (אני מעדיפה קמח מצה טחון דק)

2 כוסות מים

1/2 כוס שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור (או 1/4 לטעם פחות דומיננטי)

4 ביצים

2 כפות עשבי תיבול- לא חובה, אך משדרג. אני השתמשתי בעלי רוזמרין קצוצים, עלי שמיר טריים קצוצים ואורגנו מיובש.

אופן הכנה:

מחממים תנור על 200 מעלות.

מערבבים את קמח המצה עם התבלינים.

בסיר מחממים מים ושמן ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים נמרצות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר, מתגבשת ומעט מתייבשת.
מעבירים את הבצק למיקסר עם וו לישה מערבלים בערך כ 2 דק' שהאדים מתמעטים. התערובת צריכה להיות חמימה, אך לא חמה מידי.

מוסיפים בהדרגה את הביצים: בכל פעם מוסיפים ביצה אחת במהירות איטית, עד שהן נטמעות בבצק, כך ממשיכים עם שאר הביצים. במידת הצורך, מפסיקים את פעולת המיקסר ובעזרת "לקקן"/מרית מאחדים את שאריות התערובת שנשארו בשולי הקערה.

כשהביצה האחרונה נטמעת בתוך הבצק מוסיפים את עשבי התיבול ומערבלים קלות לערבוב אחיד. התערובת שמתקבלת הינה דביקה.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף גדולה עם צנתר רחב משונן ויוצרים במרווחים פחזניות מעל נייר אפייה. בשלב זה נדרש מאמץ בזילוף. (צנתר דק לא יתאים).

מכניסים לתנור החם ואופים 5 דק' ומורידים טמפ' ל 170 מעלות ואופים עוד כ-30 דק' בערך עד שהלחמניות/פחזניות מוכנות.

שימו לב: רצוי לא לפתוח את התנור בזמן אפיית הלחמניות. משך זמן האפייה תלוי גם בגודל הפחזניות שתיצרו. במקום לזלף אפשר להרטיב מעט את הידיים וליצור לחמניות עגולות, יתכן שמשך זמן אפייתן יהיה ממושך יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close