מנה מעולה ברוטב טעים במיוחד.
תחשבו קובה סלק- רק בלי הכופתאות והסולת.
מגישים לצד אורז ומתקבלת מנה שגם ילדים יאהבו.
לכ -25 קציצות קטנות במשקל 25ג'
500 גרם בשר בקר טרי טחון
1 בצל, קלוף וקצוץ או מגורר וסחוט מנוזלים
1 ביצה
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
1/4 כוס פירורי לחם ( + אפשרות לעוד 2-1 כפות)
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
שמים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים פחוסים בגודל אחיד, שמים בקופסה (מפרידים בין השכבות בנייר אפייה) ומאחסנים במקרר 40-30 דקות. בינתיים, מכינים רוטב.
רוטב סלק
1 כף שמן קנולה
2 שיני שום, קלופות וכתושות
2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 כוסות מים
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף סילאן
2 כפות רסק עגבניות
ההכנה
- מחממים את השמן בסיר שטוח, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים על להבה גבוהה, מכוסה, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ- 40-30 דקות, עד שהסלק מתרכך (בודקים בנעיצת מזלג). טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- כשהרוטב מבעבע מכניסים את הקציצות לסיר בעדינות, מכסים ומנמיכים להבה. לא הופכים את הקציצות באמצע הבישול אך מנענעים את הסיר כך שכל הקציצות יספגו את הרוטב. חשוב לדאוג שהקציצות יהיו עטופות ברוטב על ידי נענוע הסיר. מבשלים כחצי שעה.
- מסירים מהאש ומגישים לצד אורז
- בתאבון.