קסדייה פסטו, גבינות וזיתים

מאת ענת לבל
4 במאי 2023
קסדייה פסטו גבינות וזיתים. תילום: בועז לביא
קסדייה פסטו גבינות וזיתים. צילום: בועז לביא

קסדייה – רעיון מעולה לארוחת ערב שניתן להגיש לצד ירקות. כשבעצם מדובר בטורטיות במלית גבינות שמגיעות מהמטבח המקסיקאי ומאפשרות לגוון בתוספות ובטעמים.

לצורך הכנת המנה יש להצטייד במחבת שהקוטר שלה גדול מקוטר הטורטיות ובתרווד שטוח, שעוזר להפוך את הטורטיות.

המרכיבים ל 1 מנה:

2 טורטיות ( להשיג ברשתות השיווק)

להברשה: שמן קנולה

2 כפות ממרח פסטו

1/3 כוס גבינה בולגרית מפוררת

4 כפות גבינת מוצרלה / צהובה מגוררת

10 זיתי קלמטה מגולענים/ זיתים ירוקיים- חצויים

ההכנה:

מחממים מחבת

מברישים צד אחד של הטורטייה במעט שמן ומניחים אותה במחבת כך שהצד המשומן פונה מטה.

מורחים בזהירות ובזריזות פסטו על כל שטח הטורטייה

על מחצית מהטורטייה מפזרים חצי מכמות הגבינות והזיתים

מקפלים את הטורטייה לשניים- את החלק הריק על החלק עם הגבינות ומהדקים.

מחממים כ 2 דק', עד שהחלק התחתון של הטורטייה מזהיב ( מציצים בזהירות). הופכים בעזרת תרווד שטוח ומחממים גם את הצד השני.( מכינים כך גם את הטורטייה השניה)

מוצאים מהמחבת. מצננים קלות, חוצים את הקסדייה למשולשים ( עם גלגלת פיצה) ומגישים.

 

זוהר ואל"ך. צילום: בועז לביא
זוהר ואל"ך. צילום: בועז לביא

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close