מטורף מה שקורה כאן……
מצד אחד מוזר לי לשתף מתכונים בבלוג עכשיו…מצד שני שגרה מטורפת שכזאת של בית, אזעקה, ריצה למקלט ובשאר הזמן בורחים מהדיווחים למטבח ומתעסקים באוכל…
אז אוכל…מתכונים….מאכלים…טעמים…ובעיקר שקט ושגרה! שנתעסק רק בזה ובמהרה
את המתכון הזה הכנתי למדור 3 על 3 ב״דרך האוכל״ גיליון איטליה חודש יולי (מרגיש לי שמתחילת יולי עבר כל כך הרבה זמן) כשחומרי הגלם היו מנגולד, ריקוטה ופרמזן. את התמונה צילם אנטולי מיכאלו
אני חושבת שהמתכון הזה ״נולד״ אי שם בטיול שעשינו באיטליה, בזמן שלא הפסקנו לאכול פיצות, פוקצ׳ות ופסטות מעולות, אז חשבתי על כל אלה הרגישים לגלוטן ולא יכולים ליהנות מכל המטעמים האלה (מה עושים איטלקיים רגישים לגלוטן?). חשבתי על גרסה נטולת גלוטן לקנלוני. את צינורות הבצק מחליפים פלפלוני הסוויט בייטס, שהם קצרים צרים ואידיאליים למילוי גבינתי. בסופו של דבר מתקבלת מנה כיפית וטעימה שהיא גם קלילה מבחינת קלוריות.
המצרכים ל 4 מנות:
20-22 פלפלוני סוויט ביטס (ניתן להשיג בשווקים וגם ברשתות המזון במארזים)
150 ג׳ גבינת ריקוטה
6 עלי מנגולד, שטופים היטב וללא החלק הלבן
1 שן שום, כתושה
קורט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור
2 כפות צנוברים, קלויים
לרוטב
1 כוס מחית עגבניות של חברת mutti
1/2 כוס מים
1 כף אורגנו מיובש
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
אופן הכנה:
הפלפלונים:
1. שמים את הפלפלונים בתבנית וקולים במשך 12-15 דק׳ בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהם מתרככים מעט. (אל תתפתו לוותר על השלב הזה הוא נחוץ לריכוך הפלפלונים ולהגרת הנוזלים)
2 חולטים את עלי המנגולד במשך 1-2 דק׳, עד שהם מתרככים. מצננים. סוחטים היטב את הנוזלים וקוצצים דק במעבד מזון.
3. מערבבים בקערה את המנגולד, הריקוטה, השום, אגוז המוסקט, המלח, הפלפל והצנוברים. מעבירים את המלית לשקית זילוף.
4. ממלאים בעדינות את הפלפלונים במלית הריקוטה והמנגולד.
הרוטב:
1. מערבבים בקערה את מחית העגבניות, המים, האורגנו, המלח והפלפל.
2. יוצקים את הרוטב לתבנית ומניחים מעל את הפלפלונים הממולאים. מכסים בתבנית ברדיד אלומניות ואופים במשך 25 דק׳ על 200 מעלות.
3. מסירים את רדיד האלומניום, מפזרים את הפרמזן ואופים במשך 5-10 דק׳ לריכוך קל
בתאבון
המתכון של הפלפלנים מרגיש נהדר ומקווה להשתמש בו בקרוב
נהדר! תודה