קארי פלפלים ורצועות סינטה

מאת ענת לבל
4 בינואר 2014
קארי ירוק עם פלפלים וסינטה

המתכון התפרסם במגין "דרך האוכל" גיליון נובמבר 2012 בו הצעתי 3 אפשרויות לתבשילי קארי ירוק.

חריפותו של הקארי הירוק מתעדנת לצד קרם הקוקוס ורוטב הדגים (נאם פלה) ומה שאני הכי אוהבת בתבשילים האלה, מעבר לטעמם, זה יכולת הגיוון בחומרי הגלם.

תוכלו לראות את הגרסה עם הטופו, הדלעת ועלי הבוק צ'וי כאן וגם את השילוב עם העוף והאננס כאן.

צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן.

המצרכים ל 2 מנות:

300-350 ג' סינטה, חתוכה לרצועות

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס (לא מי קוקוס- שימו לב למה שכתוב על הפחית)

2 כפות קארי ירוק (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות טבע, אני משתמשת בזאת של Taste of Asia )

2 גבעולי למון גראס, חצויים ומעוכים

1 בצל פרוס לרצועות

3-4 פלפלים (מומלץ בצבעים שונים), חתוכים לקוביות בגודל בינוני

1 כף רוטב דגים (להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)

6-10 עלי בזיליקום

מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:

מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים קלות את רצועות הסינטה. מוצאים מהמחבת ומניחים בצד. (חשוב לשמור על עסיסיות הסיטנה)

מחממים ווק, מוזגים את קרם הקוקוס ומבשלים תוך כדי ערבוב עד בעבוע קל.

מוסיפים את הקארי הירוק ומערבבים היטב לפיזור אחיד.

מוסיפים את הלמון גראס והבצל ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרככך קלות.

מוסיפים את הפלפלים ומערבבים עד שהם מתרככים קלות.

מוסיפים את רוטב הדגים ואת רצועות הסינטה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה- שתיים.

מסירים מהאש, מקשטים בעלי הבזיליקום ומגישים מיד מעל אורז בסמטי לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close