לא פעם, מפגש הורים וילדים של אחר הצהריים בגינה, מסתיים בשאלה "אז מה מכינים לארוחת ערב?". אז אני שולפת את המתכון לפנקייק שאני מכינה לאהובים שלי. בדרך מהגינה עוצרים, במידת הצורך, במרכול השכונתי, להשלים רכישת חומרי גלם שאולי חסרים לצורך ההכנה, וממהרים הביתה על מנת להספיק להכין את ארוחת הערב, שתלווה במקלחות וסיפור לפני השינה. על מנת ל"תקתק" (בכל זאת מדובר ב rush hour ) אני מכינה פנקייקס בשיטת ה"סרט הנע". למה הכוונה? אני מעמידה שתי מחבתות על הכיריים, משמנת קלות ומכינה במחבת קטנה את הפנקייק הראשון. בעיתוי המתאים, כשמופיעים סימני בועות, אני הופכת את הפנקייק בעזרת מרית שטוחה למחבת מעט יותר גדולה לעוד כדקה ובמקביל מתחילה "לעבוד" על הפנקייק הבא; גם יעיל, גם מהיר. ארוחת פנקייקס היא דרך שלי "להחביא" מוצרי חלב.
המתכון התפרסם לראשונה בגיליון דצמבר של ״דרך האוכל״ במסגרת המדור 3 על 3.
צילם: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אני.
חומרים ל 10 פנקייק בקוטר 16 ס"מ
2 כוסות קמח תופח
2 כפות סוכר
250 ג' (1 גביע) גבינה לבנה 5%
2 ביצים
1 כוס חלב
½ כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
מעט חמאה או שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
בקערה שמים את הגבינה, הביצים, הקמח, הסוכר ותמצית הוניל מערבבים היטב (רצוי עם מטרפה ידנית) ומוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושים
משמנים מעט מחבת בשמן או חמאה ויוצקים מהבלילה למחבת ליצירת פנקייק בגודל 16 ס"מ.
כשמופיעים בועות קטנות והשוליים מתייצבים, הופכים בעזרת מרית שטוחה/ תרווד לצד השני לכדקה עד להזהבה קלה ועד שהפנקייק מוכן.
עורמים את הפנקייקס ומגישים חם לצד פירות, מייפל, דבש, רוטב שוקולד, או אבקת סוכר.
אצלנו הכי אוהבים עם נוטלה ותותים (בעונה)- מורחים מעל ומגלגלים
נראה נהדר ומעורר תיאבון יקירתי
תודה
חיה
הפנקייק הכי טעים שהכנתי!!
תענוג!!! ממש כיף לשמוע 🙂 תודה!