מתכון פטנט מ 4 מרכיבים בלבד, נשנוש כיפי וצבעוני במיוחד.
20-22 פלפלונים קטנים
1 גבינת חלומי חתוכה לקוביות בגודל המתאים למילוי הפלפלונים.
שמן זית
פסטו ביתי (צרור גדול בזיליקום/ חופן צנוברים/ כשליש כוס שמן זית עדין /1-2 שיני שום, מלח- מעבדים הכל יחד למרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן)
אופן הכנה:
מחממים תנור על -180 מעלות.
חותכים כל פלפל לאורכו, אך לא עד הסוף, ליצירת פתח למילוי, במידת הצורך מסלקים את הזרעונים.
ממלאים את הפלפלונים בקוביות גבינת חלומי.
מסדרים את הפלפלונים מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
מפזרים מעט שמן זית מעל
אופים כ 15-18 דק׳ מצננים קלות (זהירות, זה רותח כשיוצא מהתנור!) לפני שמגישים ומגישים לצד פסטו (טובלים כל פלפל בפסטו)
המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה
צילום בועז לביא