מבחינתי אפשר להכריז חגיגית על פתיחת עונת המרקים…(למרות שיש לי תחושה שעונת הרחצה טרם הסתיימה…)
נתחיל במרק שאני מאוד אוהבת עם צבע של סתיו (דמיינו אירופה לרגע…) וטעמים מחממים של קינמון, קארי ומעט צ'ילי. מרק קרם דלעת הוא במרקם סמיך בתוספת קרם קוקוס ואינו דורש יותר מידי עבודה או התעסקות. המתכון התפרסם במגזין "דרך האוכל" בינואר 2013: צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: שרון טמיר.
החומרים ל 4-6 מנות:
1 בצל, קצוץ
שמן קנולה
1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
1 ק"ג ו 200 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
4 כוסות מים
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל שחור
1 כוס קרם קוקוס
להגשה:
עלי כוסברה, קצוצים
שבבי צ'ילי יבשים
אופן הכנה:
מטגנים קלות את הבצל בשמן בסיר מרק עד שקיפות.
מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים קלות (שניות בודדות)
מוסיפים את הדלעת ואת המים ומרתיחים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהדלעת מתרככת
מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את המרק למרקם חלק
מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים את התבלינים ואת קרם הקוקוס
מערבבים, מרתיחים, טועמים ומתקנים תיבול (עוד קינמון, או קארי, מלח וכו' לפי הטעם)
יוצקים לקערות, מפזרים את הכוסברה והצ'ילי ומגישים