מפרום כרובית

מאת ענת לבל
20 בספטמבר 2012

אחרי שנזכרתי שכאן בעצם אוהבים כרובית החלטתי להכין קציצות מפרום מכרובית שהתקבלו בתגובות חיוביות. אומנם, מדובר בלא מעט שלבים, אבל שווה את המאמץ…

את המתכון המפורט למפרום עם השלבים והתמונות ניתן לראות בפוסט הזה (איך מכינים את המילוי, השלבים וכיצד מכינים את הרוטב) לחצו על הקישור http://teimonet.co.il/?p=162

לצד מפרום הכרובית הכנתי הפעם גם קציצות מתפוחי אדמה וקישואים ובמילוי שילבתי תערובת תבלינים המיועדת למפרום שאחותי קנתה בשוק במיוחד עבורי על מנת שאנסה. (היא יודעת מה לקנות לי…:) )

אז איך מכינים מפרום כרובית? השלבים:

1. שוטפים היטב את הכרובית, מפרקים לפרחים (אני משרה בקערה עם הרבה מים וכף חומץ כ 10 דק')

2. מעבירים את פרחי הכרובית לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחת המים, מסירים מהאש ומוצאים מהמים. אני העברתי לקערת מי קרח (גם עוצר את הבישול וגם מזרז את המעבר לשלב הבא…). חשוב לי להוסיף ולהדגיש כי פרחי הכרובית צריכים להיות נוחים למילוי הבשר, אך לא רכים מידי, בכדי שלא יתפרקו בזמן המילוי (אנא בדקו).

3. חוצים כל פרח כרובית באמצע, אך לא עד הקצה (שלא יתפרקו) וממלאים את הכרובית במילוי הבשר. מהדקים היטב אך בעדינות.

4. טובלים את הכרובית בביצה טרופה עם מלח ורסק עגבניות (או בלי רסק) ומקמחים

5. מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה

6. מעבירים לסיר עם רוטב עגבניות (לאחר רתיחה), מוסיפים מים לפי הצורך ומבשלים עד שהקציצות מוכנות.

בכל מקרה אני ממליצה לגוון ולשלב סוגים שונים של ירקות במפרום (כגון תפוחי אדמה, קישואים, חצילים וכו')

אם יש שאלות או אם קיים שלב שאינו ברור, תשאירו תגובה בפוסט ואשמח לענות

בתאבון…וכעת גם עם תמונות

שבת שלום

מרככים במים רותחים
חוצים באמצע
ממלאים בתערובת הבשר
טובלים בביצה, מקמחים ומטגנים
מבשלים ברוטב
מגישים- בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close