ממרח סלק טבעוני, רענן בטעמו ובצבעו המשתלב נהדר עם לחם טרי (אפילו ללא תוספת) שגם מתאים למרוח על מצות. ההכנה קלי קלות.
המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״דרך האוכל״ גיליון מרץ.
צילום: אנטולי מיכאלו
את המתכון לקובה סלק ניתן למצוא כאן
החומרים:
2 סלקים בינוניים, לא מקולפים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית זרעי כוסברה, טחונים
2-3 כפות עלי כוסברה
מלח, פלפל שחור
4 כפות שמן
1 שן שום
חופן אגוזי מלך
אופן ההכנה
1. עוטפים את הסלקים ברדיד אלומניום , מניחים בתבנית אפיה ואופים במשך שעה – שעה ורבע עד שהסלקים רכים. מצננים
2. מקלפים את הסלקים וחותכים לקוביות
3. טוחנים במעבד מזון את הסלקים ושאר המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול
4. הממרח נשאר בקירור במשך שבוע