טארטלט גבינת עזים ופלפלים קלויים

מאת ענת לבל
19 במאי 2012

כשקיבלתי הזמנה במייל לבקר במשק יעקבס, שיתפתי את הילדים אודות הביקור האפשרי. הילדודס הביעו עניין והסתקרנו לגלות כיצד מייצרים גבינות (טוב, זה וגם הבונוס של יום חופש..). ו…האמת שגם אני הסתקרנתי לראות מקרוב. אז קבענו ונסענו לכפר הרא"ה אשר בעמק חפר. שם קיבל אותנו אסף יעקבס וערך לנו סיור במחלבה. אסף הוא הבן של שלמה ורוני יעקבס אשר הקימו בשנת 1996 את המחלבה ובכך הפכו מסורת משפחתית של עשיית גבינות ביתית למקצוע. קיבלנו הסבר על שלבי הייצור השונים, על סוגי הגבינות אותם הם מייצרים, על תהליך הבשלתם, אחסונם ועוד. היות שהרפת ממוקמת בקרבת המחלבה הזדמן לנו גם לראות את תהליך החליבה( לא מחזה שכיח לעירוניים שכמותנו). משם המשכנו לחנות אשר נמצאת במרכז הכפר ולה צמודה מאפיית "אגדת לחם". טעמנו ממבחר הגבינות והלחמים הטריים והנפלאים ואהבנו במיוחד את גבינת הגאודה קימל, גבינת האיטליקו והמנצ'גו שהיו לנו מאוד טעימות. מי שמעוניין יכול לקפוץ לבקר בחנות וגם להגיע ליריד ביכורים שייערך בתאריכים 22-25 במאי בכפר הרא"ה.  פרטים נוספים תוכלו לראות באתר:   http://www.jacobsdairy.co.il/Site/he/pages/homePage.asp

כשחזרנו הביתה, טעמתי מגבינת העזים, המעודנת בטעמה והמיועדת למריחה וזה מה שהכנתי… טארטלטים ממולאים בגבינת עיזים ופלפלים קלויים. מנת אירוח שמתאימה גם היא לשבועות.

כמה מילים לפני שמתחילים: אפשר להשתמש בתבניות קיש בקוטר  8 ס"מ ואפשר גם תבנית שקעים לקיש כמו שתראו בתמונות (את התבניות ניתן להשיג בחנויות מתמחות למוצרי אפייה וקונדיטוריה)

שלבים בהכנת טארטלטים ניתן לראות גם בפוסט הזה במתכון לטארטלטים במילוי קרם פיסטוק

שלבים בהכנת בצק פריך ניתן לראות כאן במתכון לקיש תרד

המצרכים  ל 15-14 טארטלטים

½ 1 כוסות קמח

½ כפית מלח

100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כף שמנת חמוצה

למילוי:

גבינת עזים למריחה- אני כאמור השתמשתי בגבינת "עז מה"  5% שומן של משק יעקבס שקיבלתי להתנסות

3 פלפלים בצבעים שונים (אדום, צהוב, כתום)

2 כפיות חומץ בלסמי

1 שן שום כתושה

מלח

פלפל גרוס

צנוברים או שקדים קלויים

לקישוט: שמיר או עלי טימין

כלים נחוצים: תבנית מיני קיש מתפרקות או תבנית שקעים לקיש

אופן ההכנה:

מכינים את הפלפלים:

מחממים תנור ל 200 מעלות

מרפדים תבנית בנייר אפייה וכשהתנור חם מכניסים פנימה את הפלפלים

קולים עד שמתרככים וקליפתן מעט משחירה (בערך כחצי שעה, במהלך שהותם בתנור אני נוהגת להפוך אותם לצד השני)

לאחר הוצאתם מהתנור מעבירים לשקית  או קופסא וסוגרים (כך קל יותר להסיר את הקליפה)

לאחר שהפלפלים מצטננים וניתן לגעת בהם מסירים מהם את הקליפה ואת הגרעינים

חותכים לרצועות מתבלים בחומץ בלסמי, מלח והשום, מערבבים קלות ומעבירים למסננת להיפטר מנוזלים

לבצק:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים קמח וחמאה עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים

טורפים את הביצה עם השמנת החמוצה

לאחר שהתקבלו הפירורים ותוך כדי ערבוב מוספים את הביצה והשמנת ומגבירים את המהירות לבינונית, עד שהופך לבצק.  ברגע שהבצק התאחד, מפסיקים את פעולת המיקסר

מאחדים את כל מרכיבי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה

מחממים תנור על 160 מעלות

מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו מעל נייר האפייה, במידת הצורך מקמחים קלות את המערוך, על מנת שלא ידבק לבצק

לאחר הרידוד, קורצים עיגולים שיתאמו לקוטר התבניות האישיות. מעבירים את הבצק לתבניות. מסדרים כל עיגול בצק בתבנית ומצמידים את קצוות הבצק לתבנית הקיש

תבנית שקעים לקיש

מכניסים את התבנית/תבניות למקפיא לכ- 10 דק'

מוצאים מהמקפיא ובעזרת מזלג מחוררים את הקלתיות

עוטפים ברדיד אלומיניום ומעל מניחים משקולות אפייה ( או כמו שאני משתמשת בשעועית יבשה) ואופים 15 דק'

מוצאים מהתנור, מסירים את המשקולות ורדיד האלומיניום,  מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דק'. עד שהטארטלטים אפויים לחלוטין.

מוצאים מהתנור, מצננים

מרכיבים את הטארטלטים:

מעל כל קלתית אישית מניחים כפית/כפית וחצי גבינת עזים למריחה. למריחה אחידה וגם מהירה יותר רצוי להשתמש בשקית זילוף

מתבלים במעט פלפל גרוס

מוספים רצועות פלפלים קלויים, צנוברים ועלי שמיר או טימין

ניתן להכין מראש- זה מה שאני עשיתי: הכנתי ואפיתי את הטארטלטים יומיים מראש, אחסנתי בקופסא אטומה היטב מחוץ למקרר והרכבתי לפני ההגשה

מחפשים עוד רעיונות לשבועות – תוכלו למצוא בלקט לשבועות

ניתן ללחוץ על התמונה להגדלה

בתיאבון וחג שמח!

הצטרפו לדיון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close