מנה מנצחת, עשירה בטעמים ומיועדת לאלה המעוניינים להפחית בבשר אך לא לוותר לגמרי.
ל 4 מנות:
4 חצילים בלאדי קטנים, קלויים על אש ישירה וללא קליפה
250 ג' בשר טלה טחון
1 בצל
2 שיני שום
½ כוס חומוס מבושל
2 עגבניות קצוצות
½ או 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
חצי כוס כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
להגשה: טחינה ביתית וסומק
אופן הכנה:
במחבת בעלת שוליים רחבים מחממים שמן ומטגנים קלות בצל לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים לריכוך ( שלא ייחרך) מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי ערבובו עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות, את התבלינים ואת הפלפל הירוק ומבשלים עד שהעגבניות והפלפלים מתרככים. טועמים ומתקנים תיבול וכדקה לפני שמסירים מהאש מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים.
מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התיבול.
מניחים על צלחת את החצילים הקלויים, ללא הקליפה, ועל כל חציל מוסיפים מהתערובת. מפזרים מעל טחינה וסומק ומגישים.
המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה. צילום: בועז לביא.