בלינצס ללא גלוטן

מאת ענת לבל
4 במאי 2023

בלינצסים ללא גלוטן

 

המרכיבים ל 12-14 עלים

2 כוסות קמח טפיוקה ( להשיג בחנויות טבע)

1 כוס קמח שקדים טחונים דק

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

4 ביצים

1 כוס חלב

30 ג' חמאה מומסת

לטיגון: חמאה/ שמן קנולה

ההכנה:

שמים בקערה את קמח הטפיוקה, קמח השקדיםף המלח, הסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה המומסת וטורפים היטב במטרפה ידנית ( אם מתקשים בערבוב, אפשר להעביר את המרכיבים למעבד מזון )לבלילה חלקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים כ 20 דק' במקרר.

מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט חמאה או שמן. טורפים שוב את היטב את הבלילה ( חשוב!). יוצקים מעט מהבלילה ומסובבים את המחבת ליצירת חביתית דקה ואחידה. מטגנים עד הזהבה קלה, הופכים ומטגנים במשך כ 30 שניות ומעבירים לצלחת. ממשיכים כך עד תום הבלילה.

עורמים בלינצ'ס אחד על השני ומצננים.

הכי טובים להגיש ביום ההכנה.

צילום: שרית גופן

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close