בלינצ'ס ביס במילוי סלמון, גבינה בולגרית עם עגבניות מיובשות או טונה וצנונית

מאת ענת לבל
24 בנובמבר 2010

מארחים אורחים להדלקת נרות? הנה רעיון לאירוח, בלינצ'ס ביס שניתן להגיש בצלחת הגשה גדולה כשכל אחד מושיט יד ובוחר את המילוי המועדף. בבלילה להכנת הבלינצ'סים שילבתי קמח כוסמין עם קמח לבן. את הקמח ניתן להשיג בחנויות טבע.

המצרכים להכנת הבלינצ'סים (מתקבלים כ-10 יחי' בלינצ'ס):

2 בצים

1 כף שמן

1 כוס קמח כוסמין

1 כוס קמח לבן

2 כוסות מים

1-2 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:

שמים את כל המרכיבים, למעט המים, בקערה ומערבבים.

מוזגים בהדרגה את המים ומערבבים היטב ליצירת בלילה אחידה וחלקה (ללא גושי קמח)

אם הבלילה סמיכה מוסיפים מעט מים ואם דלילה מוסיפים קמח בהדרגה ומערבבים  

מחממים מחבת טלפון ומשמנים בשכבה דקה של שמן

יוצקים עם מצקת קטנה מהבלילה לתוך המחבת

אם המחבת גדולה מוסיפים עוד מהבלילה

המטרה ליצור שכבה אחידה ודקה של בלינצ'ס  (הרימו המחבת ו"נענעו" מצד לצד)

משאירים את הבלינצ'ס על צד אחד עד ששוליו מתרוממים וניתן להפכו בקלות

הופכים לצד השני לעוד מספר דקות בודדות

אם יש צורך מנמיכים להבה

קחו בחשבון שהבלינצ'ס הראשון על המחבת הוא הניסיוני ואח"כ רואים היכן דרוש "מקצה שיפורים"

ממשיכים כך לעוד בלינצ'סים, אם יש צורך משמנים שוב את המחבת

במה ממלאים?

בלינצ'ס ביס עם סלמון, גבינת שמנת ועירית

1 גבינת שמנת (אני משתמשת ב 5%, למרות שגבינת שמנת עם % שומן גבוהים יותר "תפרגן" אף יותר למנה ותהייה "מוצקה" יותר )

100 ג' סלמון מעושן (ניתן להשיג במעדניית הסופר או במקררים)

צרור עירית – גוזרים במספריים

איך מרכיבים את הבלינצ'ס?

מורחים על הבלינצ'ס כף או יותר של גבינת שמנת, מעליה מפזרים את העירית הקצוצה ומניחים שכבה של הסלמון המעושן

מגלגלים ומהדקים את הבלינצ'ס יחד עם המילוי לגלילה

חותכים באמצעות סכין חדה ומניחים על צלחת הגשה

בלינצ'ס ביס עם ממרח עגבניות, גבינה בולגרית ורוקט

1 צנצנת של ממרח עגבניות מיובשות  (סה"כ השימוש יהיה במספר כפות )

צרור עלי רוקט

גבינה בולגרית 5% (לחתוך למלבנים צרים)

איך מרכיבים?

מורחים 2 כפיות של ממרח עגבניות על הבלינצ'ס

מפזרים את הגבינה הבולגרית ומוספים 3-4 עלי רוקט, מגלגלים וחותכים באמצעות סכין חדה ומגישים

בלינצ'ס ביס עם טונה, צנונית ורוקט

1 קופסה של טונה מסוננת מהשמן

1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית מיונז

2 כפיות מיץ לימון

4-5 צנוניות חתוכות לרצועות דקות
צרור עלי רוקט

איך מרכיבים?

מערבבים את הטונה יחד עם הרוטב צ'ילי, מיונז והלימון ומורחים את ממרח הטונה בשכבה אחידה על הבלינצ'ס.

מוספים את רצועות הצנונית ו 3-4 עלי רוקט, מגלגלים, חותכים ומגישים

לגבי המילוי לכל הבלינצ'סים חשוב לציין כי את המילוי מורחים במרכז הבלינצ'ס, היות שחותכים את שוליו וכך ניתן להעמידם. כפי שאתם רואים בתמונות. כל בלינצ'ס חותכים ל3 חתיכות, בגודל ביס.

גיוונים: ממרח גואקמולה או ממרח אבוקדו ושמיר ועוד לפי טעמכם ותכולת המקרר…

לא לשכוח לצרף בהגשה גם מפיות….

הצטרפו לדיון

  1. נראה מעולה , יופי של תמונות על הבוקר

    1. תודה רבה מוטי 🙂 המשך יום מקסים!

  2. תודה, ענת. נשמע ונראה מצויין וגם לא קשה להכנה. מאמצת את הרעיון ומקווה שתעלי רעיונות נוספים בשבוע הקרוב.

    1. תודה אירית, אכן לא קשה להכנה. אעלה עוד מתכונים נוספים בהמשך השבוע ובמקביל מציעה לך לראות את המתכונים לסלט קינואה, סלט חיטה ופומלות וסלט עדשים, הם גם קלים להכנה, מתאימים לאירוח ונכללים בקטגוריית הבריא.חג שמח!

  3. ענתי , מקסים!!!
    ישר שמה במועדפים…. יש לנו השבוע מסיבונת וזה אחלה רעיון לאירוח…
    תודה יקרה!
    חיה.

    1. חיהל'ה תודה יקרתי…תהנו, ותהנו!!!

  4. שכחתי לשאול: כמה בלינצ'ס יוצאים מכמות המרכיבים הזאת – ולכמה חתיכות את ממליצה לפרוס כל בלינצ'? בהנחה שיש לי 20 אורחים וכל אחד ירצה לדגום 2-3 ביסים כאלו לפחות – כמה עלי להכין?

    1. הי אירית, מהכמות המצויינת לבלילת הבלינצ'סים מתקבלים כ- 10 בלינצ'סים. כל אחד חותכים ל 3. היות שיש לך 20 אורחים, אני חושבת שכדאי לך להכפיל את הכמות. ועוד משהו: על מנת שחתיכות הבלינצ'ס יתקבלו בגודל אחיד, רצוי להכין את הבלינצ'סים עם המילוי, לכרוך אותם לגליל ולסדר אותם אחד לפני השני. מיישרים את השוליים וחותכים לפי גודל אחיד את כולם. בהצלחה!!! וחג שמח

  5. כדאי לציין במתכון החביתיות ביס איפה לחתוך אותם לא כולם בעלי ניסיון ויש שצריכם פירוט מדויק.

    1. בשמחה, אוסיף במתכון ואציין גם כאן בתגובה. כפי שציינתי במתכון חותכים את השוליים (שאותם משארים ללא מילוי- כפי שרואים בתמונות) ואח"כ חותכים ל 3. בערך כ- 4 ס"מ לכל ביס. כמובן שזה תלוי בגודל המחבת ובגודל הבלינצ'סים המתקבלים. בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close