המרכיבים (14 יחידות)
1 חבילה עלי פילו, מופשרים לפי ההוראות על האריזה
שמן להברשה
למלית
2 כפות שמן קנולה
1 בצל, קלוף וקצוץ
1/2 קילו בשר טחון
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
3 כפות צנוברים, קלויים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
לציפוי
1 ביצה, טרופה
שומשום
ההכנה
- המלית: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומערבבים-מפרידים אותו בכף עץ. מוסיפים מלח פלפל ואת הפפריקה וממשיכים לערבב-לפורר עד שהבשר הופך פירורי ומשנה את צבעו. מוסיפים את הצנוברים ואת עשבי התיבול ומסירים מהכיריים. מצננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורשים את עלי הפילו על מגש או על משטח עבודה נקי ומכסים אותם במגבת נקייה. מוציאים רק דף אחד ופורשים אותו על משטח העבודה. מברישים אותו בשמן ומניחים עליו דף נוסף. חוצים את צמד העלים (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה).
- מניחים בחלק התחתון של כל מלבן בצק כף גדושה או כף וחצי מהמלית. מקפלים את הדפנות של כל מלבן, מימין ומשמאל על המלית, ומגלגלים לגליל סגור. מעבירים לתבנית. מכינים כך את כל יתרת עלי הפילו והמלית.
- מברישים את חלקם העליון של הגלילים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
- אופים 25-22 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים, מצננים קלות ומגישים, מומלץ לצד סלט עגבניות חריף וסלט טחינה ביתי.
- המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה צילום: שרית גופן