מי שעוקב אחרי באינסטגרם ( @teimonet) היה עד לפני מספר חודשים לטרפת שמרים שכללה מגוון מאפים שיצאו מהמטבח שלי – טרפת שהגיעה לשיאה עם עוגת שמרים גבינה ופטל משגעת! כל כך התלהבתי שלא הצלחתי להתאפק ושיתפתי את הנסיונות בפיד. היא יצאה בדיוק כמו שאני אוהבת עם מלית גבינה רכה מתוקה- חמצמצה והיא לא היתה צפויה כי בתחילה חשבתי להכין גביניות, אבל אחרי שהכנתי את הבצק הבנתי שלא בא לי להעמיס שלבים ולכן אפיתי במאפה עגול גדול.
המרכיבים (2 עוגות טבעת)
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (66 גרם) סוכר
100 גרם חמאה, רכה
1 ביצה
1/2 כוס מים חמימים
1/2 כוס חלב חמים
1/8 כפית מלח
למלית
500 גרם גבינה לאפייה (כמו "טוב טעם")
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/2 כף קמח
קליפה מגוררת מ-1 ליים או מ-1/2 לימון
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 חבילה פטל, טרי או קפוא (200 ג')
להברשה: 1 ביצה טרופה
להברשה: סירופ סוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
- שמים בקערת המערבל עם וו הלישה, את הקמח והשמרים ומערבבים בכף. מוסיפים את הסוכר, החמאה, הביצה, המים, החלב והמלח ולשים כ-7 דקות, עד שמתקבל בצקרך ומעט דביק.
- מקמחים קערה להתפחה, ובידיים מקומחות מעבירים אליה את הבצק. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד שהבצק ממכפיל את נפחו.
- המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
- פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל מחצית למלבן בגודל 45*25 ס"מ. מורחים בשליש התחתון של כל מלבן בצק (משאירים שוליים נקיים למטה ובצדדים) מחצית מהמלית ומפזרים מחצית מהפטל. בחלקו העליון של כל מלבן בצק חורצים חריצים מבלי להגיע לשוליים ( מרחק 2 ס"מ מהקצה) – כל חריץ באורך 6 ס"מ, וברווח של כ-3 ס"מ ביניהם. מגלגלים כל מאפה לגליל, מוודאים שקצה הבצק יהיה מהודק ופונה כלפי מטה.
- סוגרים כל מאפה לטבעת, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים, ומניחים לתפיחה שניה, במשך כ-30 דקות.
- בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים בעדינות את המאפה בביצה ואופים-30 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה.
- בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את המים והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
- מברישים את העוגה החמה בסירופ ומניחים לצינון.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר ואפשר גם להקפיא עטוף היטב ולחמם לקראת הגשה בתנור
המתכון התפרסם לראשונה בשבועון "לאשה"
צילום: שרית גופן