יותר מאשר מתכון, המנה הזו היא חיבור של טעמים מנצחים בממש מעט התעסקות. מומלץ מאוד להכין פסטו לבד, אבל אפשר גם לקנות ממרח מוכן טעים.
המרכיבים (3 מנות)
40 עגבניות שרי, חצויות
1 כף עלי תימין טריים
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית
2 כפות פסטו מעלי בזיליקום
500 גרם ניוקי ( להשיג ברשתות השיווק)
להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים את עגבניות השרי בתבנית. מזלפים עליהן את שמן הזית ומפזרים מלח, פלפל ואת התימין. מערבבים בעדינות. צולים 35-30 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ונראים בהן סימני צלייה. מוציאים ומניחים בצד.
- בינתיים, מרתיחים מים ומבשלים את הניוקי בהתאם להוראות היצרן. מסננים
- מוסיפים את הפסטו לקערת הניוקי ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, מערבבים בעדינות, מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת ומגישים מיד.
צילום: שרית גופן