המרכיבים ל 12-14 עלים
2 כוסות קמח טפיוקה ( להשיג בחנויות טבע)
1 כוס קמח שקדים טחונים דק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
4 ביצים
1 כוס חלב
30 ג' חמאה מומסת
לטיגון: חמאה/ שמן קנולה
ההכנה:
שמים בקערה את קמח הטפיוקה, קמח השקדיםף המלח, הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה המומסת וטורפים היטב במטרפה ידנית ( אם מתקשים בערבוב, אפשר להעביר את המרכיבים למעבד מזון )לבלילה חלקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים כ 20 דק' במקרר.
מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט חמאה או שמן. טורפים שוב את היטב את הבלילה ( חשוב!). יוצקים מעט מהבלילה ומסובבים את המחבת ליצירת חביתית דקה ואחידה. מטגנים עד הזהבה קלה, הופכים ומטגנים במשך כ 30 שניות ומעבירים לצלחת. ממשיכים כך עד תום הבלילה.
עורמים בלינצ'ס אחד על השני ומצננים.
הכי טובים להגיש ביום ההכנה.
צילום: שרית גופן