אוהבים כרובית? בטח אוהבים!
אוהבים כרובית מטוגנת? נו, ברור…
אז קבלו שדרוג- כרובית במילוי גבינת עזים, מצופה בפירורי לחם ומטוגנת ( רגע, רגע, אפשר גם לאפות…אבל…מטוגן – אין מה לעשות…אפילו יותר טעים!)
את המתכון בדקתי על שני נסיינים צעירים, בני עשר, שהסכימו לנסות והתלהבו מאוד מהמנה. מה שגרר ווטסאפ מההורים: ״מה זה השניצל כרובית הזה?״. ובכן, הנה המתכון. ( *ראו הערה בסוף המתכון)
המרכיבים (4 מנות)
1 כרובית בינונית, שטופה ומחולקת לפרחים
1 כף חומץ
1 חבילה (200 גרם) גבינת עזים רכה (בסגנון ״פרומעז״- "מה-עז"), חתוכה לפרוסות
½ 1 כוסות פירורי לחם
2 כפות קצח, או שומשום
3-2 ביצים
מלח ופלפל שחור טחון
שמן לטיגון
ההכנה
- שמים את פרחי הכרובית בקערה, מכסים במים ומוסיפים את החומץ. שורים כך 10 דקות. מסננים.
- ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים ברתיחה כ-5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים ומיבשים.
- חוצים כל פרח כרובית במרכזו, עד למחצית, כך שנוצר פתח למילוי, אך הפרח לא מתפרק.
- מניחים פרוסת גבינת עזים בפתח שנוצר ודוחסים מעט (הגבינה רכה ואפשר לעצב אותה כך שתתאים לפתח).
- מכינים קערה ושמים בה את פירורי הלחם מוסיפים את הקצח או השומשום ומערבבים. מכינים קערה נוספת ושמים בה את הביצים, מוסיפים את המלח והפלפל וטורפים היטב.
- מחממים את השמן לטיגון. טובלים את פרחי הכרובית בביצים ואח"כ בתערובת פירורי הלחם ומטגנים עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר מטבח לספיגת עודפי השמן. מגישים חם (שימו לב!!! – הגבינה רותחת- אז תנו לה מעט להתקרר).
- אפשר גם לאפות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית המצופים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים אותם במעט שמן קנולה ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.
- המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה בשנת 2017
- צילום: שרית גופן