יאללה חוזרת לעדכן את הבלוג אחרי הפוגה קצרה עם מתכון מהמם. בחרתי במתכון עם עוף טחון המשלב טעמים של מתוק, חמוץ וחריף – את החריפות אפשר למנן לפי הטעם. ניתן להחליף את העוף בבקר. המתכון מצריך סיר שמתאים גם לאפייה בתנור.
קחו בחשבון שהמנה כוללת מספר שלבים: יש לטפל בבצלים לפני המילוי, למלא, להכין רוטב ולבשל בשלבים. אז הקדישו להכנתה זמן, אתם תיהנו מהתוצאה.
המרכיבים: ל 4-6 מנות
8-10 בצלים לבנים, בינוניים
למילוי
1/2 כוס אורז, מומלץ ארוך
500 ג' עוף טחון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים ( כן, כוסברה…לא פטרוזיליה)
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כפית קינמון
לרוטב:
מעט שמן, מומלץ קנולה
6 שיני שום, קלופות וכתושות
1/2=1 ( לפי הטעם) פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים, קצוץ
1 עגבנייה מגוררת
2 כוסות מים
1 קופסה רסק עגבניות (100 ג')
1/4 כוס רכז רימונים
12 משמשים מיובשים, קצוצים לקוביות
2 כפיות סוכר
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
1. שמים את האורז בקערה, מכסים במים ומשהים 30 דק'. מסננים.
2. קולפים את הבצלים. בעזרת סכין חורצים חריץ לאורך כל הבצל עד למרכזו. ממלאים סיר במים עם מעט מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבצלים ומבשלים ברתיחה עדינה 8-10 דק', מסננים ומצננים.
3 שמים את העוף, השום, הכוסברה והתבלינים בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את האורז ומערבבים. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות.
4. מפרידים את גלדי הבצל וממלאים בקציצות שהכנו.
5. בסיר, המתאים גם לתנור, מחממים שמן, מוסיפים שום ופלפל ירוק חריף ומטגנים מעט. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
6. מסדרים את הבצלים הממולאים בסיר בצפיפות ובשכבה אחידה. מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה כ -40 דק'.
7. בינתיים מחממים תנור על 180 מעלות מסירים את המכסה של הסיר ומעבירים את הסיר לתנור. אופים כ 15 דק', עד שהבצלים מזהיבים והנוזלים מצטמצמים. מגישים חם.
המתכון התפרסם לראשונה בשבועון לאשה. צילום: שרית גופן