ל 4 מנות
קילו פרגיות מושטחות, מוכנות למילוי (לבקש מהקצב) (8 יחי׳)
1/3 כוס צנוברים, קלויים
1 חבילה של פטריות שיטאקי, ללא הרגל קצוצות
1 בצל, פרוס לרצועות
2 שיני שום, כתושות
1 כף סויה
כוס עלי כוסברה טריים קצוצים ( או פטרוזיליה)
מלח, פלפל
½ כפית פפריקה אדומה
¼ כוס צימוקים
מעט שמן קנולה
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
1 כף שמן קנולה
3 כפות דבש
½ =1 כפית פפרקיה מתוקה
חבילת שאלוטס שלמים, מקולפים
אופן ההכנה:
- במחבת מחממים שמן, מטגנים את הבצל עד ריכוך קל, מוסיפים שום, מערבבים קלות ומוספים את הפטריות. מוסיפים סויה, פלפל, פפריקה ומטגנים עד שהפטריות מתרככות קלות. מסירים מהאש ומוסיפים, כוסברה, צנוברים וצימוקים. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים את הפרגיות בתערובת המילוי. מגלגלים וסוגרים בקיסם.
- מעבירים לתבנית ביחד עם בצלצלי השאלוטס.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפרגיות.
- מכסים ברדיד אליומניום. אופים 200 מעלות, חצי שעה. מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הפרגיות בנוזלים שהצטברו ואופים עוד -10 =15 דק׳ עד שהפרגיות מוכנות לאכילה ועסיסיות. מעבירים למצב גריל ואופים עוד 5 דק׳.
הערה להכנה מראש: ניתן להכין את הפרגיות עם המילוי ולהניח בתבנית, לכסות ברדיד אלומניום (בשלב שלפני אפייה) ערב לפני ולאפות את המנה לקראת ההגשה. יוצקים את הרוטב לפני שמכניסים לתנור ומגישים חמים לשולחן.