הסלט שאתם פשוט חייבים לקחת לבראנץ׳ בשבת אצל חברים או לפיקניק בפארק.
גם כי הוא ממש קל להכנה-וגם כי שילוב הטעמים שבו פשוט נפלא!
וגם…. תראו כמה הוא יפה…ברור שזה גם שיקול!
אז מה צריך?
2 בטטות מקולפות ופרוסות לחצאי עיגולים
2 בצלים סגולים (סגולים!), חתוכים לשמניות
1 -2 כפות שמן זית
1 כף עלי תימין
מלח, פלפל
2 כפיות חומץ בלסמי
250 ג׳ פסטה פנה מבושלת ומעורבבת עם כף- שתיים פסטו בייתי,
8 עגבניות לחות פרוסות (להשיג במקררים ברשתות השיווק)
גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
אופן הכנה:
מניחים את הבטטה והבצלים בתבנית עם נייר אפייה מפזרים שמן זית, תימין, מלח, פלפל – מערבבים קלות (שכל הירקות יכוסו בשמן) ואופים במשך 20 -25 דק׳ בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד ריכוך והשחמה קלה בשוליים.
מוצאים מהתנור ומערבבים בעדינות עם חומץ בלסמי ומצננים.
מוסיפים לפסטה את הירקות, עגבניות והגבינה.
וזהו…בתאבון!
צילום: אנטולי מיכאלו סטיילינג: ענת רן