פנקייקס דלעת

מאת ענת לבל
21 בספטמבר 2014
פנקייקס דלעת

פנקייקס דלעת, ברוח סימני החג, עם רוטב שוקולד טעים מעל (אפשר גם עם נוטלה, או קצפת )

דרך נהדרת להתחיל את השנה החדשה, בבוקר החג (וגם על הדרך  ״להחביא״ דלעת המאופיינת ביתרונות תזונתיים – ועל כן, שימו לב, היא גם מאודה ולא מבושלת)

שתהייה שנה טובה, מתוקה, שלווה, בריאה וטעימה!

* המתכון התפרסם לראשונה בגיליון דצמבר 2013 של ״דרך האוכל״. צילום: אנטולי מיכאלו

חומרים ל 10 פנקייק בקוטר 16 ס"מ

2 כוסות קמח תופח

2 כפות סוכר

250 ג' (נטו) מחית דלעת מאודה ומסוננת היטב מנוזלים (ככוס). (איך מאדים? מניחים קוביות הדלעת מעל סלסלת אידוי (אני משתמשת בסלסלת במבוק) כשהמים בסיר רותחים, מאדים עד ריכוך הדלעת)

2 ביצים

1 כוס חלב

½ כפית קינמון /תמצית וניל איכותית

מעט חמאה או שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

בקערה שמים את מחית הדלעת הביצה, הקמח, הסוכר ותמצית הוניל מערבבים היטב עם מזלג או עם מטרפה ידנית ומוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבלת תערובת אחידה וללא גושי קמח

משמנים קלות מחבת בשמן או חמאה ויוצקים מהבלילה למחבת ליצירת פנקייק בגודל 16 ס"מ. כשמופיעים סימני בועות והשוליים מתייצבים, הופכים בעזרת מרית שטוחה/תרווד לצד השני לכדקה עד להזהבה קלה ועד שהפנקייק מוכן.

עורמים את הפנקייקס ומגישים חם לצד פירות, מייפל, דבש, אבקת סוכר או רוטב שוקולד.

זוללים בתיאבון!

מעוניינים בעוד גרסה לפנקייק שילדים אוהבים?- ראו כאן גבינה לבנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close