דפי אורז ממולאים ומטבלים של חמאת בוטנים, קשיו פיקנטי וגם סויה ושום כפי שהופיעו בגיליון יוני של "דרך האוכל". מתאים מאוד לחום של יולי-אוגוסט. הנה הקישור http://www.allmag.co.il/page/20630
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן
ספרינג רול עם בטטה ועוף
החומרים ל-4 מנות:
- 1 בצל, קצוץ
- שמן לטיגון
- 250 גרם חזה עוף, טחון
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2-1 (500-400 גרם) בטטות, מבושלות ומעוכות למחית
- 14-12 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
- 2 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), פרוסים
- 3/4 כוס כוסברה
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא שקוף. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים היטב. כשהעוף מלבין מוסיפים את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי המתוק, מערבבים קלות ומסירים מהאש.
2. מוסיפים את מחית הבטטות, מערבבים ומתקנים תיבול.
3. משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך ונהיה גמיש. מוציאים מהקערה, מנערים, מעבירים למשטח יבש וסופגים את המים במגבת.
4. מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז ½1 כפות ממלית העוף והירקות ומעט בצק ירוק וכוסברה, מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות ימין פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.
ספרינג רול ירקות וחביתה
החומרים ל-4 מנות:
- 1/2 ראש כרוב סגול קטן, חתוך לרצועות דקות
- 2-1 גזרים, חתוכים לגפרורים
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל כתום, חתוך לרצועות דקות
- 2-1 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), פרוסים
- 3/4 כוס כוסברה
- 1 כף רוטב סויה
- 2-1 כפות רוטב צ'ילי מתוק
לחביתה:
- 4 ביצים
- 2 כפות סויה
- 2-1 כפות סוכר חום
- 3-2 כפות בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), פרוס דק
- 16-14 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
אופן ההכנה:
. מניחים את כל הירקות ואת הכוסברה בקערה ומוזגים עליהם את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי מתוק. מערבבים היטב ומעבירים למסננת.
2. טורפים את כל חומרי החביתה ומכינים מהם חביתה. מצננים, חותכים לרצועות דקות, מוסיפים לירקות ומערבבים קלות.
3. משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך ונהיה גמיש. מוציאים מהקערה, מנערים, מעבירים למשטח יבש וסופגים את המים במגבת.
4. מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז חופן ממלית הירקות והחביתה. מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות ימין פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.
5. אפשר להוסיף או לשנות את מרכיבי המלית עם מגוון ירקות: נבטים, מלפפונים, עלי נענע ועלי בזיליקום.
רול פטריות וטופו
החומרים ל-4 מנות:
- 1 ראש ברוקולי קטן, מפורק לפרחים
- מעט מלח
- 1 חבילה פטריות שמפיניון, פרוסות
- 1 קובייה (300 גרם) טופו, חתוכה לרצועות בעובי 1 ס"מ
- 2 גזרים, חתוכים לגפרורים
- שמן לטיגון
- 14-12 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
- 2 בצלים ירוקים (החלק הירוק בלבד), פרוסים
- 3/4 כוס כוסברה
למשרה:
- 2 כפות רוטב הויסין (להשיג בחנויות מתחמות)
- 2 כפות סויה
- 2 כפות סילאן
- 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1. חולטים את פרחי הברוקולי בסיר עם מים רותחים ומעט מלח במשך כמה דקות עד שצבעו ירוק עז. מוציאים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
2. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בו את הפטריות והטופו במשך שעה.
3. מחממים היטב ווק, מוסיפים מעט שמן ומקפיצים את הפטריות, הטופו והגזרים עם כף מנוזלי המשרה במשך 2 דקות.
4. משרים כל דף אורז בנפרד בקערה עם מים פושרים במשך כמה שניות עד שהוא מתרכך ונהיה גמיש. מוציאים מהקערה, מנערים, מעבירים למשטח יבש וסופגים את המים במגבת.
5. מניחים בשליש התחתון של כל דף אורז חופן ממלית הירקות ומעט בצק ירוק וכוסברה, מגלגלים את דף האורז עם המלית כלפי המרכז, מקפלים את הקצוות ימין פנימה וממשיכים לגלגל עד לקצה כך שכל המלית עטופה.
מטבל חמאת בוטנים
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 2-1 שיני שום
- 1 כף סויה
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף מים רותחים
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מעבדים את כל מרכיבי המטבל למעט שבבי הצ'ילי במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק.
2. מוסיפים למטבל את שבבי הצ'ילי, מערבבים ומגישים.
מטבל קשיו, כוסברה וצ'ילי
- 1/2 כוס אגוזי קשיו טבעי
- 1 כף רכז רימונים
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 שן שום
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1/4 כפית שמן שומשום
- 3 כפות כוסברה, קצוצה
- 1 פלפל צ'ילי קטן, פרוס דק
אופן ההכנה:
1. משרים את אגוזי הקשיו במים במשך 3 שעות.
2. מעבדים את כל מרכיבי המטבל למעט פלפל ההצ'ילי במעבד מזון. מדללים מעט את המטבל עם מעט מים רותחים לקבלת מרקם חלק יותר.
3. מוסיפים למטבל את הכוסברה ואת פלפל הצ'ילי, מערבבים ומגישים.
מזמן לא ביקרתי אותך 🙂 אוחח איך אני מתה על אסייתי, במיוחד קורץ לי מטבל הבוטנים שלך. מקסים!
תודה יקירתי, אסייתי במיוחד עכשיו בחום הזה… 🙂