במקום לשלב את החמוציות בתוך הסלט, הן הופכות לרוטב. שילוב הצבעים של ירוק, על גווניו השונים, והרוטב האדמדם יוצרים חוויה צבעונית שהיא גם יפה לעין וגם מאוד טעימה לחך. רוטב שמלביש סלט וגם מקבל מחמאות
המצרכים:
חצי ראש חסה עגולה
חצי חבילה של לקט עלי בייבי
לרוטב:
חצי כוס חמוציות
1 כף שמן זית
3 כפות שמן קנולה
1 כף סוכר
2 כפות דבש
מים רותחים
אופן ההכנה:
את החמוציות שמים בכוס
מכסים את החמוציות במים רותחים עד לגובהן במשך חצי שעה
מעבירים את החמוציות יחד עם המים בהן הושרו לתוך מעבד מזון עם שאר מרכיבי הרוטב ומעבדים עד קבלת מרקם יחסית חלק.
אם יש צורך מוספים עוד כף שמן.
חשוב לציין כי מרקם הרוטב המתקבל הוא מעט סמיך ועל כן חשוב לפזר את הרוטב על העלים רק בהגשתו לשולחן (שהעלים יישארו פריכים)
אם מאכסנים את הרוטב במקרר זכרו לערבב אותו לפני העברתו לסלט.
לגיוון הרוטב: לטעם חמצמץ אף יותר ניתן להוסיף כף של רכז רימונים.
לגיוון הסלט: ניתן להוסיף לעלים אגוזי פקאן, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, קשיו (לא קלוי ולא ממולח) שומשום, גרעיני חמניות ועוד.
כמו כן, ניתן להוסיף גרעיני רימון ותפוחי עץ חמוצים.
קודם כל – יופי של בלוג!! מחזקת את ידייך בעיקר באגף הצמחוני…גם התמונות נפלאות. מי הצלם המוכשר?
ולגבי המתכון הזה ספציפית: רק לתקן טעות קטנה. כתבת "אוכמניות" במקום "חמוציות" ברשימת המרכיבים….
אירית, תודה רבה על תגובתך ועל הארתך, מיד מתקנת. חמוציות ואוכמניות מיובשות- 2 מרכיבים שאני מאוד מאוד אוהבת לשלב באוכל. 🙂 ולגבי מתכונים צמחוניים מבטיחה לשלב.
ולגבי הצילום- אני מצלמת את התמונות לבלוג. תודה
סלט נפלא ואני מסכימה עם אירית שהצילומים בבלוג נהדרים.
ממש קריאטיבי. איזה יופי