דלעת היא חלק בלתי נפרד משולחן ראש השנה, ועליה מברכים " שתקרע רוע גזר דיננו, ויקראו לפניך זכויותינו". אצלנו בשולחן החג היא מופיעה כריבה. אני חושבת שיהיה מעניין להציע אותה גם כחלק מהארוחה כתוספת למנה עיקרית, כשהיא מהווה כלי קיבול לכוסמת ופטריות ומשמשת ככלי הגשה. את הדלעת מצאתי בחנות טבע אורגנית.
המצרכים למילוי דלעת אחת (במשקל קילו ו300ג'), המילוי מתאים ל2 מנות תוספת:
1 דלעת
1/2 כוס כוסמת פחות כף אחת
3 פטריות שמפניון טריות חתוכות
עלים מ 3 גבעולי תימין
3 כפות יין לבן
חצי בצל קצוץ דק
1 שן שום כתוש
1 משמש מיובש חתוך לקוביות קטנות
שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
להכנת הדלעת:
שוטפים את הדלעת וקוטמים את הקצה, אך שומרים אותו בצד (לסגירת הדלעת כשתכנס לתנור).
מכינים את הדלעת ככלי קיבול, מרוקנים אותה על ידי כך שמוצאים את הגרעינים וגם חלק מ"בשר" הדלעת באמצעות סכין (בזהירות) וכף.
רצוי לדקק את דפנות הדלעת גם כדי שיהיה מקום למילוי וגם שהדלעת תאפה היטב בתנור.
הכנת הכוסמת:
מכינים הכוסמת כפי שמכינים פסטה: מחממים סיר עם מים, לאחר שהמים הגיעו לרתיחה מכניסים את הכוסמת ל 10 דק' בישול. בתום הבישול מסננים מהמים.
חשוב שהכוסמת תהייה מוכנה לאכילה ורכה בשלב זה אך לא תהייה רכה מידי.
הכנת הפטריות:
מחממים במחבת כף שמן זית
מוספים את הבצל והשום, מלח, תימין ו 2 כפות היין
מוספים את הפטריות ונותנים להם להתבשל עד שמשנות מעט את צבען, אך עדיין נשארות בשרניות. בתום הבישול מוספים להן כף יין לבן נוספת ואת קוביות המשמש.
מערבבים את הפטריות והכוסמת המבושלת.
את הדלעת מורחים בשמן מבחוץ ומנחים על נייר כסף בתוך תבנית.
את כל המלית מכניסים לתוך הדלעת, אך לא דוחסים אותה.
סוגרים את הדלעת באמצעות המכסה ששמרנו בצד ועוטפים את כל הדלעת בנייר הכסף.
מכניסים לתנור, שחומם מראש, על 200 מעלות.
אופים כשעה- שעה ורבע, עד לריכוך הדלעת.
מגישים חם עם כף הגשה בפנים.
הציעו לאורחים לקחת מהמילוי יחד עם "בשר" הדלעת, כך שמתיקות הדלעת תשתלב עם הכוסמת והפטריות.