ברוח החג המתקרב, החלטתי להכין לביבות סלק עם גבינת פטה (טוב, כי האמת היא שזה בערך מה שמצאתי במקרר….). גירדתי את הסלק וסחטתי היטב את המים שניגרו ממנו. הוספתי בצל, ביצים ותבלינים וטיגנתי עם מעט שמן על מחבת. התקבלו לביבות נחמדות, אך הייתה חסרה להם נוכחות של פטרוזיליה או בצל ירוק או משהו…לכן, בשלב זה, הן לא דיגמנו למצלמה ולא מצאו דרכן לבלוג (אולי אחרי מקצה השיפורים…).
לעומת זאת, הנוזלים שניגרו מהסלק הזכירו לי שכבר הרבה זמן אני רוצה להכין לימונה ורודה, כמו זאת שילדי אוהבים לשתות בשוק המקורה בנמל. אז זה מה שעשיתי. הוספתי בנדיבות את מי הסלק ללימונדה ויצאה לימונדה מתוקה ואדומה (ולא ורודה) עם נגיעות של סלק.
אז איך מכינים? כמו לימונדה רק עם תוספת של מי סלק.
ממיסים סוכר במים רותחים ומצננים (אני המסתי 4 כפות סוכר, אך המתיקות היא לפי הטעם).
מוסיפים מיץ מלימון טרי סחוט.
מגרדים סלק (לא מבושל) במגרדת וסוחטים היטב את המים הנגרים ממנו (משתמשים במי הסלק בלבד)
מעבירים את מיץ הלימון ומי הסוכר לקנקן וממלאים במים
מוסיפים בהדרגה את מי הסלק לפי הטעם (וגם הגוון הרצוי) מערבבים ומגישים קר
הצילומים מקסימום יקירתי! עושה חשק
תודה מקסימה שכמותך:)))
רעיון מבריק, תודה 🙂
שמחה לשתף, תודה 🙂
ניתן להכין טחינה אדומה, להוסיף לטחינה גולמית מי סלק במקום מים, טעים בריא מענין ושונה.
והצבע שמתקבל מקסים גם 🙂