סלט עוף עם מלפפונים

מאת ענת לבל
4 בדצמבר 2011

אז מה אתם עושים עם עוף צלוי שנשאר משבת? הסלט הזה הוא אופציה נהדרת. לפני כמה שנים נתקלתי במתכון הזה במדור של אהרוני ואימצתי.

היות שלא מצאתי בסופר הקרוב לביתי מירין, עשיתי הפעם שינויים קלים ברוטב המקורי וגם הפחתתי מהדומיננטיות של הג'ינג'ר.

המרכיבים:

עוף צלוי חתוך לרצועות

4-5 מלפפונים

4 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ 5 ס"מ

2 כוסות נבטים טריים

1 פלפל אדום חריף, פרוס דק (אני לא הוספתי)

חצי כוס עלי נענע שלמים או קצוצים

חצי כוס עלי כוסברה שלמים או קצוצים

4 כפות שומשום קלוי

לרוטב:

3 כפות סויה

1 כף סילאן

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית שמן שומשום

2 כפיות סוכר

1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

חותכים כל מלפפון לחצי

מגרדים בעזרת כפית את החלק הפנימי, מסירים ופורסים

מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב

מערבבים בקערה את כל החומרים למעט השומשום

יוצקים את הרוטב, מפזרים את השומשום ומגישים

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close