כרובית שלמה אפויה בתנור

מאת ענת לבל
11 בספטמבר 2014
כרובית אפויה בתנור בציפוי פריך וקצח

אותה גברת בשינוי אדרת

מכירים את פרחי הכרובית בציפוי קצח ופירורי לחם? ברור שמכירים! אחד המתכונים הפופולריים כאן בבלוג

אני מכינה את המתכון הזה המון! תמיד תוספת נהדרת שנחטפת עוד הרבה לפני שמגיעה לשולחן

הפעם גיוונתי ובמקום לפרק את הכרובית לפרחים החלטתי להשאירה שלמה

גם ככה המתכון הזה קל- אך כשמשאירים את הכרובית שלמה- זה אפילו קל עוד יותר ופחות ״תופס״ את היד (כמו שאומרים אצלנו)

טיפ טיפה שינויים באופן ההכנה ויש לכם תוספת חגיגית אפילו לשולחן החג

המצרכים

1 כרובית בינונית

1 ביצה

1/2 כפית קארי

1 כפית חרדל

מלח, פלפל

רבע כוס פירורי לחם

1-2 כפיות שומשום

1-2 כפיות קצח

שמן

אופן הכנה:

שוטפים היטב את הכרובית (מורידים את העלים) משאירים את הכרובית שלמה

שמים את הכרובית בקערה עם מים וכף חומץ ל 10 דק׳, מסננים ושטופים שוב

בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את הכרובית כ 7 דק׳

מסננים את הכרובית ומצננים (אני שוטפת במים קרים לזירוז- בכל מקרה, המנעו מלהעביר ישירות את הכרובית החמה לבלילת הביצים)

בקערה גדולה (שיהיה בה מקום לכרובית אח״כ) טורפים היטב את הביצה עם הקארי, מלח, פלפל וחרדל

בקערה אחרת (גם בגודל המתאים לכרובית) מערבבים יחד פירורי לחם, קצח ושומשום

מניחים את הכרובית עם הפרחים כלפי מטה כדי שהביצה תדבק לכרובית – חוזרים על פעולה עוד כפעמיים ומוודאים שכל הכרובית טבולה בביצה

מעבירים את הכרובית לקערת פירורי הלחם וטובלים היטב את הכרובית, כך שכולה תתכסה בפירורי הלחם.

מניחים את הכרובית מעל תבנית אפייה עם נייר אפייה

ומפזרים בנדיבות שמן מעל (אני משתמשת במברשת סיליקון – ומפזרת את השמן בצורה אחידה)

אופים את הכרובית כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

עד שהציפוי מזהיב והכרובית רכה לאכילה

בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close