כפי שסיפרתי לאחרונה התחלתי לכתוב מדור מתכונים במגזין "דרך האוכל". המדור כולל שלושה חומרי גלם ושלושה מתכונים המשלבים את אותם חומרי גלם. המדור הראשון ברוח ט"ו בשבט עם מתכונים לדלורית ממולאת עם משמשים מיובשים וצנוברים.
המתכונים התפרסמו באתר של "דרך האוכל" והנה לינק למתכונים http://www.ifeel.co.il/page/19804
דלורית במילוי בשר ובורגול בניחוח קינמון
המצרכים ל-6-4 מנות:
3-2 דלוריות
שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
250 גר' בשר טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כוס בורגול עבה, מושרה במים רותחים במשך 10 דקות
10-8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
3-2 כפות חמוציות
2-1 כפות צנוברים, קלויים
מלח, פלפל שחור
1-2 כפות שמיר, קצוץ
אופן ההכנה:
1. חוצים את הדלוריות לאורכן, מרוקנים את הגרעינים בכף ושוטפים. מושחים את הדלוריות במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
2. מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-40 דקות, עד שהדלוריות מתרככות (אך אינן רכות מדי). מצננים מעט ומוציאים את בשר הדלוריות גם מחלקן הצר. חותכים את הבשר שהוצא לקוביות.
3. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. מוספים מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
4. מוסיפים לסיר את הקינמון, הפפריקה והג'ינג'ר ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר כוס מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מתאדים לגמרי.
5. מכבים את האש ומוסיפים לתערובת את המשמשים, החמוציות, השמיר והצנוברים. מתקנים תיבול.
6. מניחים את התערובת בתוך בסיס הדלוריות, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד 10-5 דקות.
דלורית במילוי קינואה וגבינת פטה
כשר, קל, חלבי
החומרים ל-4-2 מנות:
- 2 דלוריות
- מעט שמן זית
- מעט מלח גס
- מעט שמן לטיגון
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1/2 כוס קינואה, שטופה ומסוננת
- 7-6 עגבניות לחות, קצוצות
- 10-8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
- עלי תימין מ-5 ענפים
- 2-1 כפות צנוברים, קלויים
- מלח, פלפל שחור
- 1/2 כוס גבינת פטה עזים, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1. חוצים את הדלוריות לאורכן, מרוקנים את הגרעינים בכף ושוטפים. מושחים את הדלוריות במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
2. מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-40 דקות עד שהדלוריות מתרככות (אך אינן רכות מדי). מצננים מעט ומוציאים את בשר הדלוריות גם מחלקן הצר. חותכים את הבשר שהוצא לקוביות.
3. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים כוס מים מרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-10 דקות עד שהקינואה מוכנה. מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך כ-10 דקות.
4. מוסיפים לקינואה את העגבניות הלחות, המשמשים המיובשים, התימין, הצנוברים, קוביות הדלוריות, המלח והפלפל ומערבבים.
5. מתקנים תיבול.
6. מניחים את התערובת בתוך בסיס הדלוריות, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד 10-5 דקות. מגישים עם תוספת קוביות גבינת הפטה.
דלורית במילוי כוסמת ופטריות
כשר, קל, פרווה
החומרים ל-4-2 מנות:
- 2 דלוריות
- מעט שמן זית
- מעט מלח גס
- 1 כף סילאן
- 1/2 כוס כוסמת
- מעט שמן לטיגון
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1 חבילת פטריות שמפיניון, פרוסות
- מלח, פלפל שחור
- 10-8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
- 2-1 כפות צנוברים, קלויים
- עלי תימין מ-5 ענפים
- עלי רוזמרין מ-2 ענפים
אופן ההכנה:
1. חוצים את הדלוריות לאורכן, מרוקנים את הגרעינים בכף ושוטפים. מושחים את הדלוריות במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.
2. מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-40 דקות, עד שהדלוריות מתרככות (אך אינן רכות מדי). מצננים מעט ומוציאים את בשר הדלוריות גם מחלקן הצר. חותכים את הבשר שהוצא לקוביות ומערבבים אותן עם הסילאן.
3. שוטפים את הכוסמת ומסננים. מבשלים את הכוסמת בסיר עם מים רותחים (כמו פסטה) במשך כ-10-8 דקות עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה. מסננים ומניחים בצד.
4. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הפטריות, מערבבים, מוסיפים מלח ופלפל ומבשלים במשך כ-3-2 דקות עד שהפטריות מאבדות מעט מנפחן אך הן עדיין בשרניות.
5 מערבבים את הכוסמת עם הפטריות, המשמשים המיובשים, הצנוברים, התימין, הרוזמרין וקוביות הדלוריות. מתקנים תיבול.
6. מניחים את התערובת בתוך בסיס הדלוריות, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד 10-5 דקות.
בתאבון 🙂
צילום אנטולי מיכאלו סטיילינג ענת רן
אתם מוזמנים לבקר בדף האוהדים של דרך האוכל בפייסבוק
איזה יופי של אתר. מאיר בעיניים.
איך לא הכרתי עד עכשיו?
היי שירה,
נעים להכיר מ-עכשיו 🙂
תודה!
הי ענת דלורית ממולאת בשר ובורגול הושמט באיזה שלב מוסיפים בורגול??
היי נורית, אכן עכשיו רואה. סליחה
מוסיפים את הבורגול ( שכבר הושרה במים) אחרי בישול הבשר ביחד עם הפירות היבשים ומערבבים היטב. בהצלחה ובתיאבון
שבת שלום
ענת