בסמוך ליום העצמאות קיבלתי משלוח טעים במיוחד של גבינות משק יעקבס, עם גבינות מנצ'גו, קשקבל, גאודה, תום ועוד הפתעות….
בשנה שעברה סיפרתי לכם שלקחתי את הילדים לכפר הרא"ה, אשר בעמק חפר, לראות כיצד מכינים שם את הגבינות ואיך מתבצעת החליבה ונהנו מאוד מהגבינות הנהדרות כמו הגאודה קימל, גבינת האיטליקו והמנצ'גו ועוד גבינות נוספות שיש להם להציע. השנה התחדשו במשק ב 3 גבינות עזים נהדרות: גבינת מורבייה המיוצרת מחלב גבינה עיזים וכבשים. גבינת שבר בעלת טעם פיטריות אופייני, שמתחזק ומודגש בתוספת של פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול ואגוזי מלך וגבינת אלבינו שמקורה באיטליה והיא בעלת מרקמים מעודנים הנימוחים בפה. הגבינות האלה והאחרות יהיו מצוינות לשבועות על מגש גבינות מרכזי (לחצו כאן לרעיונות הגשה).
במארז החגיגי הגיע גם קרם פרש שאותו ייעדתי להכנת טרמיסו פיסטוק כמו כאן במתכון הזה. אך בסופר הקרוב לא היו בישקוטים לטרמיסו (הם לא יודעים ששבועות מתקרב???) אז עברתי לתוכנית ב' ולקחתי עוגיות לוטוס על מנת ליצור קינוח עם שכבת פירורים. בבית גיליתי שמעבד המזון התקלקל…מה שגרם לי לעבור לשיטה ותיקה, אך יעילה…ולפי העוקבים בפייסבוק- מסתבר שהשיטה פופולרית גם בשל היותה חסכונית בכלים.
כן, הבנתם נכון, שיטת השקית והמערוך (או הכוס או פטיש השניצלים). הכנסתי את העוגיות לשקית, סגרתי היטב והתחלתי במלאכת הפירורים ….
אח"כ הכנתי את קרם הפיסטוק שכלל את הקרם פרש, שמנת מתוקה, סוכר, מעט תמצית וניל איכותית וגם…
כן…מחית פיסטוק. שערורייה כמה שזה טעים!!!
וזה מה שהתקבל בסוף….קינוח שכבות קרם פיסטוק עם פירורים, רוטב פירות יער ותותים.
אז…איך מכינים ?
מתאים ל -4-6 מנות – להכנה בצנצנות /כוסות אישיות:
לקרם:
250 ג' שמנת מתוקה 38% (מיכל שלם)
250 ג' קרם פרש של משק יעקבס (חצי מיכל)
1/4 כוס סוכר
מעט תמצית וניל איכותית
2 כפיות גדושות מחית פיסטוק (או יותר לפי הטעם. להשיג בחנויות מתמחות)
לשכבת הפירורים :
150 ג' עוגיות לוטוס (או ביסקוויטים בסגנון פתי-בר+ 1/2 כפית קינמון)
50 ג' חמאה מומסת
לרוטב פירות יער:
200 ג' דומדמניות (או פירות יער אחרים קפואים)
3 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפיות לימון
תותים, פרוסים לרבעים
אופן הכנה:
מרסקים את הביסקוויטים לפירורים (או במעבד מזון או בשיטת השקית, ראו למעלה בתמונה).
מוסיפים לפירורים את החמאה (ואם משתמשים בביסקוויטים גם את הקינמון)
מערבבים ומניחים בצד.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת
מוסיפים את הקרם פרש, תמצית וניל ומחית פיסטוק ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי
מעבירים את הקרם לשקית זילוף
מערבבים בסיר קטן על אש נמוכה את כל חומרי רוטב הדומדמניות ומערבבים קלות עד קבלת רוטב סמיך. מצננים ומקררים.
מניחים בתחתית כל צנצנת שכבה של פירורים
מזלפים מעל שכבה של קרם הפיסטוק (בצורה שווה, על מנת שיספיק לכל המנות)
מוזגים את רוטב הדומדמניות ומפזרים מעל את רבעי התותים
מחפשים עוד רעיונות לחג שבועות? לחצו כאן
לאתר של משק יעקבס לחצו כאן ופרטים על יריד ביכורים שיתקיים במשק לקראת החג
חג שמח!