קיש תרד, גבינת ריקוטה וקצח

מאת ענת לבל
31 במאי 2011

אני אוהבת קישים. אוהבת את השילוב של הבצק הפריך עם מלית הירקות או העלים והגבינות. הבעיה היא שבבצק הפריך יש לא מעט חמאה. 100 ג' ליתר דיוק… אז בשביל המצפון וגם בשביל הטעם אני משלבת בבצק קמח כוסמין אשר מעניק גם גוון וגם טעם קצת אחר לקלתית. את קמח הכוסמין ניתן לרכוש בחנויות טבע. יש לציין כי הכנת הבצק, למי שאינו מורגל בהכנתו, הינה מורכבת. ההכנה כוללת מספר שלבים ומצריכה שימוש במיקסר וכן חשוב לציין כי יש לעבוד עמו כשהוא קר.

טיפ אחד לפני שמתחילים: בעת מילוי הקלתית – רצוי להניח את תבנית הקיש מעל גבי תבנית האפייה של התנור – זאת על מנת שתבנית הקיש תהיה יציבה והמלית לא תגלוש החוצה בעת המעבר לתנור (וזה מניסיון…:).

ועוד משהו…הפוסט הזה מתפרסם במקביל גם באתר Xnet אתם מוזמנים להציץ…

המצרכים לתבנית קיש 24 ס"מ

להכנת הקלתית :

1 כוס קמח רגיל

1/2 כוס קמח כוסמין

100 ג' חמאה קרה

1 ביצה (גודל L)

1/2 כפית מלח

המצרכים למלית:

200 ג' עלי תרד

125 ג' גבינת ריקוטה (חצי מהכמות במיכל )

125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מהכמות המצויה במיכל)

30 ג' גבינת פרמזן מגורדת

מלח פלפל לפי הטעם

1 ביצה טרופה

1 כף קמח

קצח

אופן ההכנה:

להכנת הקלתית:

חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים אותה יחד עם הקמח והמלח לתוך קערת המיקסר עם וו גיטרה

במהירות איטית לשים את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים

לאחר שהתקבלו הפירורים ותוך כדי ערבוב מוספים את הביצה ומגבירים מהירות, עד שהופך לבצק.  השלב הזה הינו יחסית קצר (ברגע שהבצק התאחד, אין צורך להמשיך לערבב)

אוספים ומאחדים את כל מרכיבי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה

מחממים תנור על 180 מעלות

כעבור חצי שעה, מוצאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו מעל נייר אפייה, במידת הצורך מקמחים קלות את המערוך, על מנת שלא ידבק לבצק

לאחר הרידוד, מעבירים את הבצק לתבנית הקיש. מסדרים את הבצק בתבנית ומצמידים את קצוות הבצק לתבנית הקיש (אפשר להפוך את נייר האפייה ולהניח את הבצק המרודד מעל תבנית הקיש בעדינות, להסיר את נייר האפייה ולהצמיד את הבצק לדפנות התבנית)

מכניסים את תבנית הקיש למקפיא לכ- 5 דק'

מוצאים את הבצק ובאמצעות מזלג מחוררים את הקלתית (כפי שרואים בתמונות)

מכסים את הקלתית ברדיד אלומיניום, מניחים משקולות מעל הרדיד ( השתמשתי בשעועית) ואופים 15 דק', עד שהדפנות יציבות

מוצאים מהתנור, מסירים את המשקולות ורדיד האלומיניום,  מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד 3 דק' 

להכנת התרד והגבינות:

חולטים במים רותחים את התרד ל- דקה – 2, עד שהעלים מתקמטים ונפחם יורד

מסננים את התרד מהמים, מעבירים למעבד מזון וקוצצים דק

מעבירים למסננת ובמידת הצורך סוחטים את המים מהתרד

בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה והשמנת המתוקה יחד עם המלח והפלפל , חצי מכמות גבינת הפרמזן

התרד , הביצה והקמח ומערבבים היטב

מניחים את תבנית הקיש מעל תבנית האפייה של התנור ומעבירים את מילוי התרד והגבינות לקלתית האפויה

מפזרים מעל את הפרמזן הנותר ואת הקצח

ומכניסים שוב לתנור לכ- 25 דקות, עד שמוכן  

הערה: היות שתנורים שונים בעוצמת החום שלהם, אני מציעה להציץ ולראות בזמן האפייה את מידת העשייה של הקיש בעודו בתנור

 

הצטרפו לדיון

  1. מתכון מעולה, הכנתי למסיבה גם עם תרד וגם את גרסת הפלפלים של ענת שהולכת ככה (ציטוט) – "אפשר גם קיש פלפלים קלויים וגבינת עיזים. אותו בצק, קולים את הפלפלים בתנור, מסירים את הקליפה וחותכים לרצועות מתבלים בשיני שום ומעט חומץ בלסמי. מוספים שמנת מתוקה +2 ביצים, מלח, פלפל לפי הטעם, 1/2 כוס גבינת עיזים מפוררת וענפי רוזמרין. מניחים את הפלפלים הקלויים על הבצק ומעל שופכים את הבלילה ומעל את הגבינה המפוררת ומקשטים עם עלי רוזמרין(לא חייב). ". עשיתי שניים פלפלים ואחד תרד. החיסרון – "חיי מדף" קצרים, אחרי כ – 20 דקות שלושת התבניות נעלמו..

    1. חחח…שמחה לשמוע שזה החיסרון שמצאתם בקישים 🙂
      שמחה שנהניתם. תודה על התגובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close