קולסלואו אסייתי

מאת ענת לבל
13 בפברואר 2012

סויה, ג'ינג'ר ושמן שומשום מעניקים לסלט המוכר את הטוויסט. נהדר לצד בשרים או עוף וגם בתוך כריך. רצוי לקרר כמה שעות לפני שאוכלים והכי טעים כשכל הטעמים מתמזגים ביום למחרת. אגב, רצוי להתאמץ ולחתוך את הכרוב דק יותר מכפי שאני חתכתי….(אפשר גם להתאמץ פחות ולקנות כרוב וגזר כבר חתוכים בשקיות ברשתות השיווק).

המצרכים לכ 6-4 מנות:

1/2 כרוב לבן קצוץ לרצועות דקות

3 גזרים מגורדים על פומפייה

2-3 בצלים ירוקים פרוסים

שומשום/קצח

לרוטב:

1/2 כוס מיונז

1 כף סויה

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

2 כפות חומץ אורז

1 כף שמן שומשום

מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, למעט הלימון, עד שנוצרת מסה הומוגנית

מכנסים את הכרוב, גזר ובצל לקערה

יוצקים את הרוטב מעל הירקות

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים

מפזרים מעל את השומשום או קצח

מכניסים למקרר למספר שעות לספיגת טעמים

בתיאבון!

טעים גם לצד כנפיים בסויה ומייפל

הצטרפו לדיון

  1. איזה סלט מצויין וקליל. יצא מאוד טעים. תודה ענת.

    1. anat_lobel says:

      דקלה, כיף לשמוע, תודה רבה יקירתי:)

  2. הי ענת במה ניתן להחליף את החומץ אורז?

    1. anat_lobel says:

      היי מלי,
      אפשר להחליף בחומץ תפוחים אם יש, או במיץ לימון טרי- הוסיפי לפי הטעם
      שבת שלום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close