(לא מפתיע…אבל…) גם לפני שהתחלתי לכתוב את הבלוג הזה, אהבתי לקרוא ספרי בישול (לא רק) לפני השינה (כן, זה נחשב לקריאה!), לשתף אחרים במתכונים שהכנתי (לפעמים מבלי שביקשו כלל מתכון…) ולאסוף מתכונים מעולים ממי שהסכים לשתף בחזרה.
את המתכון למאכל המקסיקני, המהיר, הטעים והחריף הזה קיבלתי מאורי שלמד איתי כמה קורסים בתואר השני בתקשורת (הוא גם הוסיף מתכון למרק עגבניות נהדר, שאותו אשתף כשמזג האוויר יהיה מתאים יותר).
המצרכים ל 4 מנות:
1 בצל, קצוץ
4 שיני שום, כתושות
1 פלפל אדום או כתום (לצבעוניות), חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חריף, קצוץ (ללא הגרעינים)
500 ג' בשר טרי טחון (צלעות)
5-6 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
2 עלי דפנה
3/4 כפית כמון
1-2 קופסאות שעועית אפויה מנומרת ברוטב עגבניות
טבסקו (חובה!)
מלח, פלפל
שמן קנולה
להגשה: פטרוזיליה, קצוצה (אופציונלי)
אופן הכנה:
בסיר מטגנים קלות בצל במעט שמן עד שמתרכך
מוסיפים שום, מערבבים קלות ומוסיפים את הפלפלים, מערבבים ומבשלים עד ריכוך קל
מוסיפים את הבשר ומפוררים היטב בעזרת כף מעץ עד שכל הבשר משנה גוונו
מוסיפים את העגבניות, עלי הדפנה, מלח, פלפל והכמון ומבשלים כ 5-10 דק'
מוסיפים את השעועית (אני מוסיפה 2 קופסאות) ומערבבים, מפזרים מהטבסקו לפי הטעם, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם קלות (בערך כ 20 דק', אך אם רוצים אפשר להמשיך לבשל עוד). טועמים ומתקנים תיבול
בהגשה מוצאים את עלי הדפנה, מפזרים מעל פטרוזליה קצוצה (אם רוצים) ומגישים עם טורטיות (שמחממים קלות) או נאצ'וס לצד גווקאמולה ועוד טבסקו למי שרוצה להוסיף עוד
בתיאבון!
* מגבת מטבח- מהחנות המקסימה כלים שלובים, דיזינגוף 229, תל אביב 03-5353810
פשוט נפלא. מתכון טעים ופשוט בהכנתו. ילדיי אמצו אותו בחום רב.
תענוג לשמוע צביה!
תודה רבה ושבוע טוב
ענת יקירתי!
ראשית תודה על המתכון לטורטיות.
עושה רושם שזה ממש קל!!
אז ראשית תודה רבה!
שאלה :האם את הצ'ילי קון קרנה חייבים לעשות עם שעועית משימורים? או אפשר שעועית אדומה מנומרת או לבנה שיש בכל בית?
תודהתבורכי
מרגלית
היי מרגלית,
שמחה לשתף מקווה שתהנו.
את הצ׳ילי קון קרנה ממש לא חייבים להכין משעועית משימורים- זה פשוט חוסך זמן והופך את המנה הזאת למהירה להכנה.
אפשר להשתמש בשעועית שהושרתה לילה וכמובן שמשך זמן הכנת התבשיל יתארך עד בישול וריכוך השעועית.
בהצלחה ובתאבון!
במה אפשר להחליף את הבשר אם בבית אוכלים צמחוני?
היי אלה,
אפשר להחליף בשעועית שחורה מבושלת ( קפואה מופשרת או מקופסאות שימורים) יש להוסיף יחד עם השעועית הלבנה. או שאפשר להשתמש בעדשים שחורות מבשולת כ 20-25 דק' ולהוסיף כמה דקות לפני שמורידים מהאש שיספוג את הטעמים. בהצלחה!