למרות שההכנה קלי קלות, כל מה שיכול היה להשתבש בהכנתן אכן קרה. החל מזה שנזכרתי להוסיף את הבצל המטוגן רק לאחר שהבלילה הועברה כבר לתבניות ועד לכך שגיליתי שכלל לא הפעלתי את התנור מבעוד מועד. למרות רצף התקלות, הן נעלמו במהירות. הפשטידות הן פרווה ומתאימות כתוספת למנה עיקרית או כארוחת ערב קלילה עם סלט ליד (מישהו הזכיר שהקיץ מתקרב?). אם ממש רוצים ניתן לפזר מעל גם קצת גבינה צהובה, אני סבורה שאין צורך.
כשהכנתי אותן שוב לארוחת ערב, פיזרתי מעט קצח ששדרגו אותן.
את המתכון קיבלתי מחמותי שקיבלה את המתכון משכנה. כך מתגלגל לו מתכון…
המצרכים ל 8 פשטידות אישיות:
2 קישואים מגורדים וסחוטים היטב
2 ביצים
1/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס שמן
מלח, פלפל לפי הטעם
1 בצל קצוץ דק
2-3 כפות שמיר טרי קצוץ (לא לוותר על השמיר!)
קצח (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מחממים תנור 180 מעלות (מתחילים עם זה, פשוט כדי לא לשכוח)
מטגנים בצל במעט שמן עד שמזהיב קלות
מערבבים את השמן עם הביצים מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב שלא יווצרו גושים
מוסיפים מלח, פלפל, קישואים,שמיר ובצל (לא לשכוח את הבצל!) ומערבבים היטב
מעבירים לתבנית שקעים (לשמן ממש ממש מעט)
אם רוצים מפזרים מעל כל פשטידה מעט קצח
אופים כ 20-25 דק' עד שמוכן
בתאבון!
טעים!טעים!טעים!
קל ופשוט להכנה ויוצא טעים ונימוח…
תודה רבה על המתכון הנפלא!
אתר מקסים ותמונות מהממות!
כל הכבוד!
תודה רבה דניאל!
שמחה לשמוע ותודה שחזרת לדווח 🙂
נשמע קליל ונהדר!!!
התמונות מקסימות…
תודה
חיה
תודה רבה חיה יקירתי:)
פשטידת קישואים היא פשטידה האהובה עלי. למי שלא אוהב שמיר אפשר להחליף בכל ירק אחר.
אכן תמונות יפות רואים שמעבר לכשרון הבישול גם יש כישרון צילום.
תודה רבה!!!
תודה רבה על השיתוף אכן בלוג מושקע ועמוס במתכונים. פשטידות מיני יפיפיות ותמונות מרהיבות.
הכנתי עכשיו ויצא מצוין.
בתוכו קצת rare אבל אני מניחה שזה אמור להיות כך…
היי גליה,
שמחה לשמוע. הפשטידות בפנים יוצאות נימוחות ובעלת מרקם רך אך לא rare…(והכוונה ב rare מבחינתי שהביצים לא נאפו מספיק טוב. לזה התכוונת?)בכל מקרה, אולי כדאי פעם הבאה לאפות כמה דקות נוספות.
תודה!
התוכן היה רך. אנסה להנמיך הטמפרטורה ולאפות יותר זמן…
מושלם מאפינס קישואים