את המתכון הזה הכנתי בהשראת מתכון של האחיינית המוכשרת שלי, שגם אחראית לשם של הבלוג.
כשביקשתי ממנה, בזמנו, כמה הצעות לשם, היא צירפה "על הדרך" גם מתכון שהילדים המתוקים שלה מאוד אוהבים. היא הבטיחה שהכנת המנה מלווה בריח משכר…הבטחה שאכן קוימה.
בגרסה שלי למתכון הוספתי נוכחות של לימון, כוסברה ופיסטוקים.
המצרכים:
1 חזה עוף חתוך לרצועות
חצי חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה או חצי חבילת ספגטי (250 ג')
4 קוביות של תרד קפוא לאחר הפשרה
צרור עלי בזיליקום טריים חתוכים לרצועות
חופן אגוזי פיסטוק מקולפים לא קלויים (לא חובה)
שמן קנולה לטיגון רצועות העוף
מספר רצועות של גרידת קליפת ליים או לימון (להגשה)
מלח לפי הטעם
למרינדה:
צרור עלי כוסברה חתוכים דק
מיץ מליים אחד או לימון
גרידת קליפת ליים/לימון
10 שיני שום. חלק משיני השום כותשים וחלק פורסים לחתיכות (אפשר גם להוסיף יותר)
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את נתחי העוף כשעה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומתחילים בהכנת נתחי העוף
במחבת עם דפנות עמוקות מחממים שמן קנולה
מוספים את נתחי העוף יחד עם כל מרכיבי המרינדה
כאשר נתחי העוף משנים צבעם ומלבינים, מוספים את התרד וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב מתמיד
מוסיפים מלח ואת עלי הבזיליקום הטריים
מוספים את הפסטה /הספגטי ומערבבים מעט להטמעת הטעמים
מורדים מהאש ומפזרים מעל המנה את הפיסטוקים וגרידת לימון /ליים ומגישים
גיוונים: ניתן להשתמש בקוביות בזיליקום קפואות שהופשרו במקום הבזיליקום הטרי.
ועוד משהו: הפיסטוקים המלווים את המנה מהווים אופציה ואינם חובה. אם אתם מגישים את המנה לילדים זכרו כי קיימת המלצה לא לתת אגוזים שלמים לילדים מתחת לגיל 5.
שלום ענת,
האם ניתן להשתמש בעלי תרד טריים❓
שלום אניה,
כן בהחלט ניתן להשתמש בעלי תרד טריים. קוצצים אותם לפני שמוסיפים ובתהליך ההקפצה והחום הם יתרכו. תטעמי ותתקני תיבול וכמובן שאפשר להוסיף עוד עשבי תיבול שאוהבים. בתאבון.