סוף סוף ״טעימונת״ מתעוררת לה משנת החורף הארוכה ולרגל האביב שכבר כאן וחג הפסח שממשמש ובא אני חוזרת לעדכן את הבלוג ולשתף במתכונים טעימים, קלים ובעוד הפתעות בהמשך…
ואם במראה עיניים עסקינן אז אספר כי בשבוע שעבר הגעתי לסטודיו של אסף אמברם לצורך יום צילומים של העוגה ושל מתכונים נוספים שאשתף בהמשך. אסף ואני עבדנו לאחרונה על פרויקט כיפי במיוחד ואני מחכה לרגע שאוכל לשתף בתכניו.
ובחזרה לעוגה…המצרכים לעוגה ברינג/ תבנית קוטר 22 ס״מ :
200 ג׳ שוקולד מריר 60%
200 ג׳ חמאה רכה (ראו הערה)
200 ג׳ קמח שקדים (ראו הערה)
3/4 כוס סוכר
4 ביצים, מופרדות
לציפוי:
100 ג׳ שוקולד מריר 60%
100 מ״ל שמנת מתוקה
שקדים קצוצים (עם או בלי קליפה)
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור על 150 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר עד קבלת קצף רך ויציב. מעבירים את הקצף לקערה אחרת ומשאירים בצד.
3. בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים, עם וו גיטרה, את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית
4. מוסיפים את החלמונים (אם יש צורך נעזרים במרית ומנקים את דפנות הקערה)
5. בקערה, מעל סיר עם מים רותחים, ממיסים 200 ג׳ שוקולד מריר שבור לחתיכות ומערבבים למסה אחידה ומבריקה. איך ממסים? ראו כאן
6. מצננים מעט את השוקולד (כ-2 דק׳) ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם קמח השקדים. מערבבים עד שהתערובת הומוגנית ואחידה.
7. בתנועות קיפול מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת ויוצקים את כל התערובת לתבנית/רינג בקוטר 22 ס״מ. מיישרים קלות את התערובת ומעבירים לתנור החם.
8. אופים 45- 50 דק׳. מצננים.
לציפוי:
בקערה, מעל סיר עם מים רותחים, שמים שמנת מתוקה ואת השוקולד שבור לחתיכות (באן מארי- ראו כאן כיצד ממסים שוקולד)
מערבבים עד שמתקבלת מסה הומוגנית ומבריקה =גנאש
שופכים את הגנאש מעל העוגה ומפזרים את שברי השקדים מעל ונהנים מכל ביס…
הערות:
1. קמח שקדים- מדובר בשקדים מקולפים שנטחנים דק וניתן לרכוש בחנויות מתמחות/ חנויות תבלינים/ חנויות טבע וגם ברשתות השיווק בד״כ בשקיות של 100 ג׳ . היו פעמים שהשתמשתי בשקדים עם הקליפה שריסקתי במעבד מזון, למרקם לא אחיד, כך שאפשר להשתמש בשקדים שטחנתם בעצמכם, אך קחו בחשבון שבמקרה כזה המרקם של העוגה ישתנה לחלוטין והוא יהיה יותר נגיס ופחות רך.
2. לצורך הכנת העוגה משתמשים בחמאה רכה ולא בחמאה מומסת. הכוונה לחמאה שהוצאת מהמקרר והמתנתם עד לריכוכה. אם אתם רוצים לזרז את התהליך, חתכו את החמאה לקוביות והמתינו (פחות זמן) לריכוכה.
3. ניתן להכין את העוגה גם בתבנית בקוטר 24 ס״מ,אך אז היא תצא נמוכה יותר.
4. לאופציה פרווה: אפשר להמיר את החמאה במחמאה ואת השמנת המתוקה ב 100 מ״ל קרם קוקוס.
5. מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
ועוד משהו: אם נשארתם עם חשק עז לעוד שוקולד אני ממליצה לכם להיכנס לאתר החדש של ״רגע מתוק״ ולהתרשם ממתכונים נהדרים על טהרת השוקולד של הבלוגרית והקונדיטורית המוכשרת נטלי לוין, הלא היא עוגיו.נט. במיוחד עכשיו ניתן למצוא באתר החדש מתכונים לפסח המשלבים שוקולד בעוגות, קינוחים ועוד מתוקים. ובקיצור ה-אתר למכורי השוקולד! תהנו!
חג שמח ושיהיה לנו מתוק!
תקשיבי, העוגה פשוט מהממת ברמות!!! איזה יופי! שני אלופים 🙂 הכי עשית לי חשק להכין אותה. ותודה על ההמלצה ♥
חג שמח!
נטלי, מהממת ומוכשרת שכמותך, הכי מגיע לך! ותודה על הפרגון 🙂 חג שמח ומתוק!!
היי
המתכון משגע , תודה רבה!
ניתן להשתמש במרגרינה? או שיש תחליף בכדי להכין פרווה?
היי שירן, ברוכה הבאה 🙂
כן, אפשר עם מחמאה להחליף לפרווה
ואולי גם עם שמן קוקוס- אך טרם ניסתי
חג שמח ותודה
ענת