עוגיות לב מלוחות

הטוויסט המלוח לעוגיות הלב המתוקות. את ריבת התות החלפתי בממרח עגבניות לחות ״הום מייד״.

ל 20 עוגיות

1/3 כמות בצק חש״ק (ראו מתכון כאן )

3-4 כפות ממרח עגבניות לחות (מתכון בהמשך)

לציפוי ולהברשה:

1 ביצה טרופה

שומשום= קצח

אופן הכנה:

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעובי דק וקורצים 20 לבבות שלמים ו 20 לבבות עם חור במרכז.

מניחים את הלבבות מעל תבנית אפייה ומעבירים למקרר ל 15 דק׳

את הלבבות עם החור במרכז מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.

אופים בתנור שחומם על 180 מעלות כ-15= 12 דק׳ עד שהבצק מזהיב קלות.

מצננים לחלוטין.

מורחים את עוגית הלב בממרח עגבניות(מתכון בהמשך) ומניחים על כל אחת בעדינות עוגית לב עם חור.

ממרח עגבניות לחות

1 וחצי כוס עגבניות לחות (ניתן להשיג ברשתות השיווק במקררים)

2 כפות צנוברים

1 שן שום

מלח

1 כף עלי תימין

1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה:

במעבד מזון מעבדים את העגבניות הלחות, צנוברים, שום, טימין ובהדרגה מוסיפים את השמן, עד קבלת ממרח אחיד.

צילום: אנטולי מיכאלו. המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״דרך האוכל״ גיליון מאי 2014

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close