הטוויסט המלוח לעוגיות הלב המתוקות. את ריבת התות החלפתי בממרח עגבניות לחות ״הום מייד״.
ל 20 עוגיות
1/3 כמות בצק חש״ק (ראו מתכון כאן )
3-4 כפות ממרח עגבניות לחות (מתכון בהמשך)
לציפוי ולהברשה:
1 ביצה טרופה
שומשום= קצח
אופן הכנה:
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות לעובי דק וקורצים 20 לבבות שלמים ו 20 לבבות עם חור במרכז.
מניחים את הלבבות מעל תבנית אפייה ומעבירים למקרר ל 15 דק׳
את הלבבות עם החור במרכז מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.
אופים בתנור שחומם על 180 מעלות כ-15= 12 דק׳ עד שהבצק מזהיב קלות.
מצננים לחלוטין.
מורחים את עוגית הלב בממרח עגבניות(מתכון בהמשך) ומניחים על כל אחת בעדינות עוגית לב עם חור.
ממרח עגבניות לחות
1 וחצי כוס עגבניות לחות (ניתן להשיג ברשתות השיווק במקררים)
2 כפות צנוברים
1 שן שום
מלח
1 כף עלי תימין
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה:
במעבד מזון מעבדים את העגבניות הלחות, צנוברים, שום, טימין ובהדרגה מוסיפים את השמן, עד קבלת ממרח אחיד.
צילום: אנטולי מיכאלו. המתכון התפרסם לראשונה במגזין ״דרך האוכל״ גיליון מאי 2014