סלט עשיר וצבעוני כשהאוכמניות המיובשות נותנות לו טוויסט מעניין. הפעם הראשונה שטעמתי אוכמניות מיובשות היתה, לפני שנים, בברצלונה כשהן שולבו בסלט פסטה והן היוו הפתעה מעניינת ומאזנת מבחינת הטעם. אני לא זוכרת מה היה בסלט, אך את האוכמניות כן. אני משיגה אותן בחנויות טבע ואוהבת לשלב אותן במתכונים שונים.
המצרכים:
250 ג' פסטה פנה מחיטה מלאה (חצי חבילה)
3-4 כפות גדושות של ממרח פסטו ביתי
3 פלפלים בצבעים שונים (צהוב, אדום, כתום)
3 ענפי תימין
100 ג' גבינה בולגרית 5% חתוכה לקוביות
מלח גס
1 כפית חומץ בלסמי
3 כפות אוכמניות מיובשות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה וכשהתנור חם מכניסים פנימה את הפלפלים
קולים עד שקליפתן משחירה – במהלך שהותם בתנור אני נוהגת להפוך אותם לצד השני
אחרי שמוציאים אותם מהתנור מעבירים לשקית או לקופסא מפלסטיק וסוגרים (כך קל יותר להסיר את הקליפה)
לאחר שהפלפלים מצטננים וניתן לגעת בהם מסירים מהם את הקליפה ואת הגרעינים
חותכים לרצועות ומתבלים באמצעות פיזור מלח גס, חומץ בלסמי ועלי התימין ומערבבים
מכינים את הפסטו לפי המתכון המצורף או שמפשירים קוביות פסטו שהכנו מבעוד מועד
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים
כשכל מרכיבי הסלט מוכנים מתחילים בהרכבתו:
בתחילה, מערבבים את הפסטה עם ממרח הפסטו
אח"כ מוספים את רצועות הפלפלים, האוכמניות המיובשות ואת קוביות הגבינה הבולגרית
מערבבים, מתקנים תיבול אם יש צורך, ומגישים
כל הכבוד גם יפה וגם אופה
תודה ממי