סלט חיטה קר המשלב פומלה, פקאנים וחמוציות. החלק הכי מורכב במתכון הוא לפלט את הפומלה אך רק בגלל שהוא "תופס את היד" (כמו שאמא שלי אומרת…). הסבר כיצד לעשות זאת בהמשך.
המצרכים לסלט:
1 כוס חיטה
1 פומלה מפולטת
שליש חבילה של עירית קצוצה (אפשר לגזור במספריים)
חופן פקאנים טבעיים קלופים
2 כפות חמוציות מיובשות (אפשר להשאירן שלמות או לחתוך אותן לחתיכות קטנות יותר, וכמובן שניתן להוסיף יותר, לפי הטעם)
מצרכים לרוטב:
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות שמן קנולה
2 כפות סוכר חום
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
מבשלים את החיטה כפי שמבשלים פסטה- בסיר עם מים (מבלי להוסיף מלח), עד שהחיטה מתרככת אך לא מאבדת את צורתה (כ 30-40 דק').
אני מציעה לבדוק באמצעות טעימה את מרקם החיטה לפני הסרתה מהאש.
בתום בישול החיטה, מעבירים להחיטה למסננת, מסננים מהמים ומצננים.
בזמן שהחיטה מתבשלת מתפנים "לטפל" בפומלה.
מה זה אומר לפלט פומלה?
מתחילים בהסרת הקליפה העבה (לשלב זה נחוץ סכין טוב שיעשה את מרבית העבודה).
אז מתגלה מעטפת לבנה, אותה מוצאים לגמרי, עד שמגיעים לפלחים.
מוצאים את "בשר" הפרי מן הקליפות הדקות של הפלחים, ומפוררים לחתיכות קטנות- כפי שרואים בתמונה
את החיטה מעבירים לקערה ומוספים את הפומלה המפולטת, העירית והחמוציות.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, מפזרים מעל הסלט ומערבבים היטב.
רצוי לפזר את הרוטב על הסלט לפחות כחצי שעה לפני הגשתו (לספיגת טעמים).
קצת לפני שמעבירים את הסלט לשולחן מפזרים את הפקאנים ומגישים.
את שלב הפקאנים משאירים לסוף, על מנת שיישאר מרכיב קראנצ'י בסלט.
ענת יופי של שילוב ,מקורי ועושה רושם של טעים!!!!
שומרת לי….
חיה.
תודה יקרתי 🙂