"סוכריות״ מיני פנקייקס עם קשקבל, תירס ובצל ירוק

מאת ענת לבל
17 באוקטובר 2015
מיני פנקייקס מלוח על מקל
סוכריות מיני פנקייקס על מקל. צילום: בועז לביא

מאכלים על מקל נגישים יותר ומעניקים לאוכל ״אריזה״ חיננית למראה, כך שהעין ״אוכלת״ עוד בטרם טועמים את הביס הראשון. בנוסף, מאכלים על מקל מדרבנים להושיט יד, לקחת, להחזיק ולאכול. ניתן לקבוע שזו בהחלט דרך נהדרת לשכנע ילדים סרבני אוכל לנסות.  את הפנקייקס המלוחים האלה עם תירס, בצל ירוק וגבינת קשקבל, הגשתי גם לילדים והם בהחלט אהבו. וכן, אל תתפלאו ״הסוכריות המלוחות״ האלה יהיו הראשונות שיחטפו מהשולחן. על מנת ליצור סוכריות מיני פנקייק בגודל אחיד יש להתשמש בבקבוק לחיץ- ראו את ההערה בסוף המתכון.

המתכון התפרסם לראשונה בגיליון שבועות של מגזין ״טעימות״.

מצרכים לכ 35 מיני פנקייקס

1 כוס קמח תופח

קורט מלח, פלפל שחור

1/2 גביע גבינה לבנה 5% (125 ג׳)

1 ביצה

1/2 כוס חלב (או קצת יותר, לפי הספיגה)

1 בצל ירוק, החלק הירוק קצוץ

1/2 כוס גרגירי תירס, מסוננים

1/4 כוס גבינת קשקבל, מגוררת

חמאה/שמן לטיגון

חומרי עזר:

מקלות לסוכריות על מקל (להשיג בחנויות מתמחות/כלים חד פעמי)

אופן ההכנה:

בקערה שמים קמח, ביצים, גבינה לבנה, בצל ירוק, גבינת קשקבל, תירס, מלח.

מוסיפים את החלב ומערבבים באמצעות מטרפה ידנית היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה (וללא גושי קמח).

מחממים מחבת עם מעט חמאה או שמן.

יוצקים למחבת כמות של כ= ½ כף מהבלילה ויוצרים פנקייק בקוטר של 4=5 ס״מ.

מניחים במרכז העיגול את מקל הסוכריה ומשקיעים אותו בזהירות פנימה (על מנת שיצמד לפנקייק ולא יפול ממנו).

כשמופיעים סימני בועות הופכים את הפנקייק לצד השני לעוד כחצי דקה או עד שהפנקייקס זהובים ומוכנים. ממשיכים כך עם שאר הכמות, משמנים את המחבת בעת הצורך. רצוי להגיש בסמוך להכנה.

טיפ:על מנת ליצור מיני פנקייקס בגודל אחיד- ניתן להעביר את הבלילה, ללא התירס והבצל הירוק, לבקבוק לחיץ ולזלף ממנו ישירות למחבת. במקביל להוספת המקל מפזרים מהבצל והתירס ובעיתוי המתאים הופכים את הפנקייק.  את גבינת הקשקבל, במקרה זה, יש לגרר דק מאוד ולשלב בבלילה.

מעדיפים פנקייקס מתוקים על מקל? הכינו לפי המתכון הזה (ל כ 30-35 פנקייקס הפחיתו את הכמויות במתכון לחצי) והגישו לצד מייפל או שוקולד

פנקייק מלוח על מקל

פנקייק מלוח עם תירס, בצל ירוק וקשקבל. צילום: בועז לביא

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close