מאפינס דלעת ושוקולד צ'יפס

מאת ענת לבל
13 באוגוסט 2012

אחרי זמן רב של העדר עדכונים ומתכונים חדשים כאן בבלוג (מודה, החום התיש אותי..) הנה מתכון למאפינס דלעת ושוקולד צ'יפס. המאפינס עם ניחוחות של קינמון וזנגוויל שמעוררים בי געגועים, ובעיקר רצון, לסתיו.

ההכנה קלילה (כל מה שצריך זה  2 קערות, מטרפה ותבנית שקעים) ואם רוצים אפשר להחליף את הדלעת בגזר.

המצרכים ל 6 מאפינס

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

½כפית סודה לשתיה

½כוס סוכר

קורט מלח

1 ביצה טרופה

1/3 כוס מיץ תפוזים

½כוס שמן קנולה

½כוס דלעת מגורדת וסחוטה היטב

2 כפות שוקולד צ'יפס

½כפית קינמון

½ כפית זנגוויל מיובש

1 כפית תמצית וניל

להגשה: אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור על 180 מעלות

מנפים לקערה את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתייה יחד

מוסיפים את המלח, קינמון, זנגוויל ומערבבים

בקערה אחרת מערבבים יחד את מיץ התפוזים, הביצה, תמצית וניל והשמן

מערבבים עם מטרפה (או מזלג, גם עובד…) ומעבירים לקערת החומרים היבשים

מערבבים ומאחדים את התערובת היטב ומוסיפים בערבוב גם את הדלעת והשוקולד צ'יפס

מעבירים לתבנית שקעים  (משמנים קלות את התבניות או מרפדים בעטרות נייר)

אופים 20-25 דק' עד שהמאפינס זהובים ואפויים

מצננים ומפזרים אבקת סוכר

הצטרפו לדיון

  1. היי. האם המתכון יעבוד עם בטטה מגוררת? תודה!

    1. היי מרב,
      מניסיון עובד טוב עם גזר וגם קישואים. לגבי הבטטה לא נראה לי
      עדכני אם את מנסה (;
      תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close