תאמינו או לא ז'אנר תוכניות הריאלטי מגיע לערוץ הראשון. טוב לא ממש ריאלטי עם sms, הדחות והצבעות אלא דוקו-ריאלטי. מדובר בתכנית "בואו לאכול איתי", פורמט בריטי שעושה עלייה ונראה כאילו נוצר במיוחד עבורנו, הישראלים אוהבי הבישול והאירוח.
התוכנית מפגישה בכל שבוע חמישה בשלנים חובבים שונים, זרים זה לזה, לחמש ארוחות ערב חגיגיות. בכל יום טורח ומבשל אחד המשתתפים ארוחת ערב שתתקיים בביתו, ואליה יגיעו ארבעת המשתתפים האחרים. האורחים יטעמו מהאוכל, ישתו וישתטו, ויעניקו בסוף הערב ציון סודי למתחרה. הבשלן שיזכה לניקוד הגבוה ביותר בכל שבוע יזכה בנסיעה קולינארית לאיטליה, שם יבלה חמישה ימים בקורסים מקצועיים של בישול ואפייה.
מה שלבטח יהפוך את הסדרה לממכרת זה הקריינות הצינית- קומית של שי אביבי שיוסיף את הערותיו השנונות במהלך כל תוכנית.
מתחיל ביום א' הקרוב 06/05 שעה 19:00 בערוץ הראשון, ו.. נכון שהשעה מעט בעייתית, אך אפשר להקליט וגם החבר'ה ב"גיל הפקות" מבטיחים שגם אם תפספסו פרק אחד או שתיים יהיה לכם קל לחזור לעניינים עם תקצירי הפרקים האחרונים.
ערוץ 11, א-ה, שעה 19:00 שווה צפייה!
ואחרי ההקדמה הארוכה…הנה כל מה שצריך בשביל להכין כ- 17-18 לחמניות רכות וריחניות שנחטפות בדיוק כמו…..לחמניות ביתיות טריות. לחלופין ניתן להכין מכמות זאת 2 חלות גדולות.
המצרכים:
1 ק"ג קמח
קוביית שמרים 50 ג'
1/2 כוס סוכר לבן או חום
3/4 כוס שמן קנולה
2 ביצים טרופות
2 כוסות מים פושרים
1 כף שטוחה מלח
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום או פרג, קצח, מלח גס, זרעי פשתן (אני אוהבת את השילוב של שומשום, קצח ומלח גם יחד)
אופן הכנה:
מפוררים את קוביית השמרים לתוך קערה
מוסיפים חצי כוס מים פושרים וקורט סוכר
מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד למספר דק' עד שמופיעים בועות
לתוך קערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, סוכר, מלח, ביצים ושמן
לשים במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים
לשים 7 דק' עד שכל מרכיבי הבצק מתאחדים והבצק רך וגמיש
הבצק המתקבל הינו מעט דביק ועל כן משמנים מעט את הידיים (בכדי להקל על העברת הבצק) ומעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות (ממש מעט שמן)
מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עד להכפלת הנפח
מחממים תנור ל 180 מעלות
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים את הבצק לחתיכות שוות
(אני חלקתי את הבצק ל 17 חתיכות שוות במשקל של בערך כ 100-110 ג' כל אחת.
רצוי להקפיד על חלוקה שווה של הבצק על מנת שזמן האפייה יהיה אחיד)
יוצרים גלילים מכל חתיכת בצק באורך של 22-25 ס"מ
מעצבים את הלחמניות לאות ע' ומקפלים קצה אחד פנימה, כמו בתמונות
מעבירים לתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה ומתפיחים פעם נוספת
מורחים בעזרת מברשת סיליקון את הלחמניות בביצה טרופה
מפזרים מעל קצח או שומשום, פרג לא טחון, מלח גס
מכניסים לתנור החם ואופים כ 18-20 דק'
עד שהלחמניות מזהיבות ומוכנות
מריחים את ניחוחות הלחמניות הטריות….עכשיו נראה אתכם מסתפקים בלחמנייה אחת…
אחרי צינון הלחמניות ניתן להקפיאן עטופות היטב
במקור המתכון הוא ל 2 חלות גדולות. המתכון נלקח מחוברת מתכונים ישנה וערכתי בו מעט שינויים.
אפשר גם עם פרג כמו בתמונה כאן
הי ענתוש מתוקה,
הכנתי! נגלה שניה יוצאת עכשיו מהתנור…. יצאו מ ו ש ל מ ו ת !!!
מקוה שאי פעם יהיה לי האומץ להכין את לחם השאור שלכם.. או איך שקוראים לו, זה ללא השמרים:)
נשיקות!
צאלה
צאלה מתוקה, איזה כיף לשמוע!!
כן, לחם שאור…זה רעיון מעולה לפעם הבאה 🙂
התגעגעתי! מקווה שנפגש בקרוב
היי ענת! אני רוצה להכין אבל יש לי שמרים טריים ולא קובייה- מה המינון?
היי עדי, שקית שמרים טריים ( 50 ג׳) במקום הקוביה
בהצלחה (;