ישנם חומרי גלם שאני שמחה לאמץ למטבח ולמזווה שלי ולהופכם לדיירי קבע. כמו במקרה של מחית הקארי הירוק שאני משלבת בתבשילי קארי כמו שתוכלו לראות כאן וכאן. את מחית הקארי הירוק (אני מעדיפה את המחית של Taste of Asia) ניתן להשיג בהרבה רשתות שיווק ובחנויות טבע (עדן טבע מרקט, טיב טעם ועוד). המחית מכילה בצלצלים, למון גראס, פלפל צ'ילי ירוק, שורש גלנגל, זרעי כוסברה, עלי קפיר ליים ועוד מרכיבים המעניקים לה את חריפותה. באחת הפעמים החלטתי לחרוג מהשימוש הרגיל שלי במחית (בתבשילי קארי יחד עם קרם קוקוס) והוספתי ממנה כף גדושה ללביבות כרובית כמרכיב טעם עיקרי. התקבלו לביבות מפתיעות, טעימות ופקנטיות.
מרכיבים
כ-10 לביבות
1 כרובית קטנה (כ-650 גרם), מפורקת לפרחים
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1 כף מחית קארי ירוק
2 בצלים ירוקים קצוצים – החלק הירוק בלבד
מעט שמן לטיגון
מלח
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר מים עם מלח. מבשלים את פרחי הכרובית 30-25 דקות, עד שהם מתרככים.
- מסננים את הכרובית היטב מהמים ומועכים למחית. מעבירים את המחית למסננת ולוחצים עליה כדי להוציא ממנה מים עודפים (זה חשוב, כי לביבה רטובה מדי עלולה להתפרק).
- שמים את המחית בקערה ומוסיפים את הביצה, פירורי הלחם, מחית הקארי, הבצל הירוק ומלח. מערבבים היטב. יוצרים מהתערובת לביבות בעזרת הידיים.
- מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה (הופכים בזהירות,כי ללביבות יש מרקם עדין).
טיפים
שוטפים היטב את הכרובית, מפרקים לפרחים ומשרים בקערה עם מים וכף חומץ ל 10 דק'.
כדאי להכין קודם לביבה אחת ולטעום אותה – כך תוכלו לתקן את התיבול של הבלילה, אם יש צורך.
במקרה של הלביבות האלה, אני מעדיפה לטגן אותן כאמור עם מעט שמן, אך אפשר גם לאפות אותן. מחממים תנור על 180 מעלות, מניחים את הלביבות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בעדינות במעט שמן. אופים כ-12 דקות, עד שהלביבות מזהיבות קלות. הופכים בזהירות ואופים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני מזהיב.
המתכון התפרסם לראשונה באתר xnet
קארי אני אוהבת מאד והשילוב עם הכרובית גאוני , מאמצת לגמרי.
תודה
חיה
שמחה לשמוע שאהבת, תודה רבה יקירתי
נשמע מעולה!
אני כבר בדרך לקנות כרובית 🙂
גיל, איזה כיף…תודה 🙂
האם ניתן להשתמש באבקת קארי במקום במחית קארי?
בעקרון אפשר להחליף (כתבלין משהו כמו חצי כפית), אבל חשוב להדגיש כי הטעם של מחית הקארי שונה מאוד מאבקת הקארי וכך החרפרפות של הלביבות תעלם. תתקבלנה לביבות שונות מהטעם שהתכוונתי אליו.
במקרה הזה מחית הקארי הירוק מעניקה את ה"טוויסט" ללביבה, כך שאני ממליצה לא לוותר.
בכל מקרה, אם מחליטים בכל זאת להחליף, הייתי מציעה גם להוסיף שן שום וכוסברה קצוצה, על מנת להעניק עוד נדבך של טעם ללביבה.
כיצד אני יכולה להכין את הקארי הירוק?
היי צביה, יש ברשת מתכונים להכנת קארי ירוק – אני כאמור קונה מוכן
הנה לדוגמא קישור בבלוג הנהדר הזה- http://thai-food-blog.com/archives/541
בכל מקרה, אם את מחליטה להכין בעצמך, קחי בחשבון שיכול להיות שהחריפות תהייה שונה מזו של הקארי הקנוי, על כן בדקי קודם בלביבה אחת את הכמות שאת מוסיפה מהמחית