חברה טובה (ענתי המהממת!) נתנה לי אתגר שאני מרגישה שהצלחתי לעמוד בו בכבוד.
מה הכוונה בכבוד?
הטארט הזה עומד במבחן הטעם (מתיקות מאוזנת ולא מוגזמת- שזה מבחינתי חשוב), המראה וקלות ההכנה.
כל אלה לצד העובדה כי מדובר בטארט טבעוני (ללא ביצים וחלב) וגם ללא גלוטן (יכול להתאים לפסח) ומכיל רכיבים שנחשבים לבריאים. מה עוד אפשר לבקש?
אם יש לכם 10 דק׳ פנויות, וחשק למתוק גשו להכין.
המצרכים לתבנית טארט בקוטר 20 ס״מ
1 כוס שקדים
4 תמרי מג׳הול
1 כף סילאן
למילוי:
1 בננה
100 ג׳ שוקולד מריר 60%
100 מ״ל קרם קוקוס
אופן ההכנה:
משרים את התמרים במעט מים רותחים לכ- 2 דק. מסירים את הקליפה ומוצאים את הגרעין
במעבד מזון מרסקים את השקדים עד שהופכים למרקם גרגירי דק
מוסיפים את התמרים וממשיכים את עיבוד המסה עד שהמרקם מעט מתגבש
מוסיפים את כף הסילאן וממשיכים בעיבוד כדקה- שתיים – עד שנוצר ״בצק״.
מוצאים ממעבד המזון ומהדקים את כל הבצק יחד ומשטיחים קלות
מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לשכבה אחידה כך שיתאים לגודל התבנית (20 ס״מ). אם אתם משתמשים בתבנית גדולה יותר שימו לב – המילוי לא יספיק והבצק יהיה דק מידי
מסירים את נייר האפייה העליון
והופכים את הבצק על התבנית ומסירים את נייר האפייה
מסדרים את הבצק יפה בתבנית, מהדקים את השוליים לדפנות הטארט ומסירים עודפים (מה שנשאר פשוט אוכלים- זה טעים!)
בבאן מרי ממיסים את השוקולד המריר עם קרם הקוקוס -טורפים היטב למסה אחידה, מצננים קלות
את הבננה פורסים לפרוסות בעובי אחיד ומסדרים על בצק הטארט בשכבה אחידה
שופכים מעל את גנאש השוקולד ומפזרים באופן אחיד על ידי הטיית התבנית, כך שיכסה את כל הבננות
מעבירים לקירור למשך לילה להתגבשות הגנאש * (ראו עדכונים)
שימו לב: ניתן להכין בתבנית טארט מתפרקת- ולהוציא את הטארט מהתבנית – אך להשאיר את הבסיס. לא ניתן להסיר את התחתית של התבנית- היות שהבצק הינו רך.
וכמובן יש לחתוך בעדינות- (שוב, הבצק רך)
אגב, אם רוצים ניתן לפזר קוקוס כמו בתמונה – לא חובה…
הערה: על מנת שהטארט יחתך יפה יותר ואחיד, אפשר לנסות להקפיא את הטארט לפני החיתוך (כשעתיים- שלוש לפני,כשהוא עטוף היטב, לפני החיתוך- שימו לב שהניילון הנצמד לא יצמד לגנאש ).
כמו כן, ניתן להכין טארטלטים אישיים בתבניות קטנות, ובכך להגיש במנות אישיות.
** ניתן לגזור נייר אפייה בקוטר תבנית הטארט המתפרקת ואז ניתן להוציא את הטארט עם נייר האפייה בזהירות לצלחת הגשה
בהצלחה!
נראה טעים. אני אוהבת מתכונים שמבוססים על מרציפן. כמה זמן לדעתך יחזיקו הבננות?
קרן המהממת !! לדעתי ליומיים. זאת אומרת, יום הכנה וקירור ויומיים אח״כ שניתן להנות מהטארט והבננות.
נראה מעולה!
כמה זה 100 מ"ל חלב קוקוס בכוסות?
לטבעונים:שוקולד מריר מתאים?או שצריך להשתמש בשוקולד פרוה?
מיידעת שלא כל שוקולד מריר הוא טבעוני…צריך לבדוק את הרכיבים.
יש לי תבנית טארט מתפרקת של 22 ס"מ.נראה לך שהכמויות יספיקו?לא יהיה מעט מדי?
אפשר להקפיא למשך כשבוע+?
כשקפוא גם יותר קל להוציא מהתבנית.
כמה ימים נשמר במקרר בלי להתקלקל?
תודה.
אחלה בלוג.
היי ענת וברוכה הבאה:
לשאלותיך: לטבעונים הכוונה לשוקולד מריר פרווה
אפשר להקפיא עטוף היטב ואז, נכון, קל יותר להוציא מהתבנית וקל יותר לחתוך
במקרר כ- 3 ימים, יום הכנה וקירור ועוד יומיים נוספים. השוקולד והבצק יחזיקו מעמד גם יותר- אך הבננה תהייה כבר פחות במיטבה….
לגבי חלב הקוקוס – רבע פחית
תבנית מתפרקת של 22 תספיק בוודאות לבצק
למלית גם יכול להספיק אך הגובה יהיה שטוח יותר – על כן ממליצה להגדיל את הכמויות בהתאמה עוד 20 ג׳ לשוקולד ו 20 מ״ל לחלב קוקוס, לדעתי יספיק
תודה ובהצלחה!
נישמע ניפלא !!! רק … לא אוהבת את טעם הקוקוס 🙁
חושבת שילך גם עם חלב שקדים למשל ?
תודה והמשך יום טוב 🙂
היי מירה,
אפשר לנסות עם חלב שקדים אבל בכמות קטנה יותר -תתחילי ב 50 מ״ל ותראי כיצד מתקבל
רק שחייבת לציין כי טעם הקוקוס לא מורגש- להיפך מתקבל שילוב טעמים שמזכיר רום- למרות שאין בזה כלל אלכוהול
בכל מקרה אשמח לשמוע עדכון לאחר שניסית
תודה!
אפשר בלי בננה? מה את ממליצה לשים במקום? אולי פסטוק, אשמח לרעיונות נוספים
היי אורית
אפשר לותר לגמרי על הבננה ( אל תוסיפי פיסטוקים זה יהיה יותר מידי עשיר וכבד) ממליצה להגיש את הטארט עם שפע תותים טריים מעל. שוקולד ותותים תמיד שילוב מצויין (; חג שמח ובהצלחה