דלורית במילוי בשר, בורגול ופירות מיובשים

מאת ענת לבל
25 בנובמבר 2014
דלורית במילוי בשר, בורגול ופירות מיובשים

אחד מהמתכונים הראשונים שפיתחתי למדור 3 על 3 במגזין ״דרך האוכל״. המתכון נדמה לי התפספס לו בפוסט עם מספר מתכונים נוספים והחלטתי לתת לו מקום של כבוד. כמו שהוא ראוי.

מנה קלה להכנה ומרשימה גם לאירוח. אני אוהבת להכין את הדלורית כפי שמתואר במתכון. כך טעמה משובח אף יותר לדעתי.

על הצילום הנהדר אחראי אנטולי מיכאלו את הסטיילינג המשובח עשתה ענת רן.

תהנו ובתאבון!

המצרכים ל-6-4 מנות:

3-2 דלוריות

שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

250 גר' בשר טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כוס בורגול עבה, מושרה במים רותחים במשך 10 דקות

10-8 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות

3-2 כפות חמוציות

2-1 כפות צנוברים, קלויים

מלח, פלפל שחור

1-2 כפות שמיר, קצוץ

אופן ההכנה:

1. חוצים את הדלוריות לאורכן, מרוקנים את הגרעינים בכף ושוטפים. מושחים את הדלוריות במעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

2. מניחים את הדלוריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-40 דקות, עד שהדלוריות מתרככות וטעימות לאכילה.

3. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שמתפורר. מוספים מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו. במידת הצורך מסננים מים מהבורגול ומוסיפים לסיר עם הבשר יחד עם  הקינמון, הפפריקה והג'ינג'ר ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר כוס מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מתאדים לגמרי.

4. מכבים את האש ומוסיפים לתערובת את המשמשים, החמוציות, השמיר והצנוברים. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מניחים את התערובת בתוך בסיס הדלוריות, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד 10-5 דקות לחימום נוסף. מגישים ולוקחים בכל ביס קצת מהדלורית וקצת מהמלית ביחד, מיזוג טעמים מושלם.

נסו גם הדלורית הצלויה במתכון שכאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לייקים
Close
טעימונת © 2015
Close