עוגיות יבשות שמכינים מבצק שמעוצב לגליל ופורסים אחרי "חצי" אפייה בתנור לביסקוטים בגודל אחיד. הן מנוקדות בצבעי הפיסטוק, אגוזי הלוז והצימוקים ומבושמות בגרידת התפוז וסוכר הווניל. הן מתבקשות לצד קפה או תה חם.
מתכון בייתי לביסקוטים של אמא שלי, שמתאים לבוקר גשום אחד בחודש ינואר.
מצרכים לכ-25 ביסקוטים
1 חמאה רכה בטמפרטורת החדר (100 ג')
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה (10 ג')
1 שקית סוכר וניל (10 ג')
גרידת קליפת תפוז מתפוז 1
חצי כוס פיסטוקים
חצי כוס אגוזי לוז
חצי כוס צימוקים
רבע כוס שקדים
3 כוסות קמח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
בקערה גדולה מערבבים את החמאה, הביצים, הסוכר, אבקת האפייה וסוכר הווניל היטב (בשלב זה מערבבים באמצעות מטרפה ידנית)
מוספים את השקדים, האגוזים והצימוקים
בהדרגה מוספים את הקמח ומערבבים בידיים מעט משומנות
הבצק המתקבל הינו דביק ועל כן מעט משמנים את הידיים על מנת ליצור מעין גליל/ כיכר
מעל תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה מניחים את הגליל
אופים כחצי שעה, עד שהגליל מקבל גוון זהוב, אך עדיין רך במרכז (בודקים בעדינות עם היד במרכז הגליל)
מוצאים מהתנור ומצננים את הגליל
לאחר הצינון, פורסים את הגליל לפרוסות דקות ובכך מתקבלים ביסקוטים (אם בעת החיתוך הביסקוטים מתפוררים, נסו להמתין עוד קצת לצינון הגליל, ולנסות שוב)
מסדרים את הביסקוטים על נייר אפייה ומכניסים שוב לתנור חם, בטמפ' 170 מעלות, למשך כ 10-15 דק' עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות
גיוון: ניתן לגוון לפי הטעם את האגוזים והפירות היבשים
נשמע נהדר אך כמה חמאה? 100 גרם או 200?
100 ג', אציין גם בפוסט את הכמות בגרמים, תודה נאוה
שוב את מפציצה אותנו בתמונות המדהימות שלך? מוכשרת שכמותך, אין עליך !!!
תודה יקרתי, איזה מחמאה גדולה ממישהי שהיא כ"כ מוכשרת כמוך!!! תודה מירב
אכן מוכשרת!!
אחת שטעמה….:)
תודה נירה, שמחה שאהבת…:)
עמית ודניאל יהיו מרוצים.
כפרה עליך ביג ביג טיים !
זה פשוט נראה מדהים.
כבוד!
אריאלה מתוקה שכמותך!!! תודה לך ביג טיים!!!
מתכון נהדר, אני מתה על ביסקוטים שכאלה.
ועלי לציין שאת אכן מיישמת את מה שלמדת בצילום,פשוט קפיצה נפלאה בצילום(אני בקרוב,איזה כייףףףףףףףףףףף).
נשיקות.
תודה רבה חיה, את מה זה הולכת להינות בקורס הזה, באמת כיףףףףףףףףף!!! נשיקות בחזרה.
יאמי יאמי. אני אכין לשבת את העוגיות.
שאלה: האם אפשר להמיר את החמאה בשמן, ואם כן מהן הכמויות?
הי איריס, אפשר להמיר במחמאה- 100 ג' (זה חצי חבילה), זה פרווה. בהצלחה!
הכנתי את העוגיות, טעימות מאוד! היה קשה להפסיק לכרסם אותן….:))))
איריס, שמחה שאהבתם…סופ"ש נעים
האם ניתן להשתמש במקום בחמאה/מחמאה בשמן ואם כן בכמה?
תודה מראש 🙂
אליהו, בעוגיות האלה לא ניסתי להחליף את החמאה בשמן, אך לדעתי ייתכן והחלפת החמאה תניב מרקם מעט שונה וייתכן שתצטרך כמות גדולה יותר של קמח מזו המצויינת במתכון. בכל מקרה החלפת החמאה בשמן צריכה להיות ביחס שווה. משמע, 100 מ"ל שמן (שזה בערך חצי כוס) במקום 100 גרם חמאה. אתה מוזמן לנסות ולספר איך יצא 🙂 בהצלחה!