הקיש הזה מפתיע ויחסית לקישים עם בצקים פריכים- הרבה שלבים נחסכים כאן.
הבצק פריך והוא ללא חמאה.
לא נדרש מיקסר או מעבד מזון כדי להכין.
כל מה שנדרש זה קערה וללוש קלות את הבצק.
לא נדרש קירור של הבצק או הקפאה אחרי רידוד כמו שתראו במתכון הזה לקיש תרד.
בקיצור- מתכון שיחוק.
אני מדגישה שלא מדובר בקיש קלאסי מבחינת השלבים, צורת הכנה ומרכיבים- אבל בהחלט מדובר במתכון קליל ( יחסית לקישים) וטעים שאני מאמינה שתאמצו 🙂
את המתכון לקיש, קיבלתי לפני הרבה מאוד שנים, מחברתי שירלי, שהכינה אותו בזמנו בגרסה עם קישואים וגבינת עזים והוא זכה להצלחה בקרב הבנות במשרד בו עבדתי. נזכרתי במתכון לאחרונה וערכתי בו במספר שינויים והכנתי אותו בגרסה עם פטריות וגבינה בולגרית.
אז שנתחיל?
המצרכים לתבנית קיש בקוטר 28 ס"מ
לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח
חצי כפית מלח
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים פושרים
מלית:
2 חבילות של פטריות שמפניון, נקיות וחתוכות
1-2 כף שמן לטיגון
2 בצלים, קצוצים
1 שן שום כתושה
1 גביע קוטג' 5%
1 גביע שמנת חמוצה 27%
100 ג' גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות קטנות
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
1 ביצה
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות קמח תופח
חופן גבינה צהובה מגוררת/ פרמזן מגוררת
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
במחבת שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב קלות.
מוסיפים שום, פטריות, מלח, פלפל ומבשלים עד שהפטריות מתבשלות, מאבדות מנפחן והנוזלים במחבת מתאדים. ( אם בכל זאת בסיום הבישול עדיין יש נוזלים במחבת- סננו אותם היטב)
מסירים מהמחבת ומצננים. (במידת הצורך סננו את הנוזלים)
לקלתית- בקערה שמים קמח תופח, מלח, שמן ומים ולשים קלות בעזרת הידיים. יש ללוש עד שמתגבש לבצק. ( שימו לב: מתקבל בצק עדין ורך. מדובר בפעולה לא ארוכה).
מניחים את הבצק על נייר אפייה – אם יש צורך מקמחים מעט.
מרדדים בעזרת מערוך את הבצק לגודל שמעט גדול מקוטר 28 ( כך שהופכים את הבצק ישאר בצק גם לשוליים של התבנית)
הופכים בעדינות את הנייר עם הבצק ומניחים אותו על תבנית הקיש.
מסירים את נייר האפייה, מהדקים את השוליים ( אם הבצק נקרע, מדביקים משאריות בחלק אחר) לדפנות התבנית.
בעזרת מערוך מסלקים את השאריות מהבצק ( שימו לב לתמונה בסוף שמראה שלבים)
נועצים עם מזלג את הבצק.
מניחים נייר אפייה ( זה שהשתמשנו בו) על הבצק (שנמצא כאמור בתבנית) ומסדרים מעל משקולות ( שעועית יבשה/ חומוס יבש וכו')
ואופים בתנור החם 10 דק'.
מוצאים מהתנור – אוספים את נייר האפייה עם המשקולות, מניחים את התבנית בצד ועוברים להרכבת המלית.
בקערה שמים: קוטג', שמנת חמוצה, ביצה, מלח ( שימו לב לא להגזים עם המלח, גם הגבינה הבולגרית מלוחה), פלפל, אגוז מוסקט, את הפטריות שבישלנו, עירית קצוצה וקמח. מערבבים הכל יחד.
יוצקים את המלית על הבצק שאפינו ומוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית ( דואגים לשבץ אותם בתוך המלית ).
מפזרים גבינה צהובה/ פרמזן ואופים בתנור כ 35 דק' בתנור עד שהמאפה מזהיב והמלית מתייצבת.
כשמוצאים מהתנור ניתן לגעת בזהירות במרכז המלית ולוודא שאכן אפויה. אם מרגישים שנדרש עוד זמן- החזירו לתנור.
מצננים את הקיש מעט לפני שפורסים.
בתאבון.
שאריות שומרים מכוסה במקרר, חימום חוזר בתנור ולא במיקרו.
יא, תודה! זה נשמע מתכון נפלא! מקווה שתהיה הזדמנות לנסות אותו בקרוב. אחזור לספר!
מקווה גם מורנה! ממש אשמח לשמוע איך יצא כשתכיני
תודה רבה! וחג שמח
היי,
נשמע מעולה ובהחלט הרבה יותר קליל מבצקי קיש רגילים.
הייתי רוצה להכין את הראש עם גבינות עיזים, על מה את ממליצה? (אם בכלל ממליצה…)
תודה!
היי מאור תודה רבה!
כן בהחלט ממליצה גבינת עזים תשלב מצויין
חצי גליל של פרומעז או מה- עז
בהצלחה ואשמח לעדכון (;