בחול המועד התארחנו אצל חברים מהכפר. הגענו לצהריים ונשארנו עד לשעת ארוחת הערב. כמו שאומרים– התנחלנו. הילדים נהנו לשחק במרחבים הפתוחים, לראות את הפרות והסוסים ושוב חזרו לשחק, לשחק ולשחק. כמובן שגם אחרי שעות רבות, התעקשו שלא שיחקו מספיק ולא ממש רצו לחזור הביתה. אפילו אני, עירונית שכמותי, נהניתי מתחושת הרוגע והשקט שיש לכפר להציע, זאת למרות שהגעתי מצוידת בסנדלי רוקי פתוחות שאינן מתאימות בשום מקרה לשיטוט בכפר ולחול… (רשמתי לעצמי לזכור לפעם הבאה…)
כמו כל בני ישראל בימי חול המועד, ארוחת הצהריים שלנו הייתה "על האש". הכל היה טעים והפרגיות שהושרו במרינדה, שחברתי היקרה הכינה, זכו להצלחה רבה גם בקרב הילדים. המרינדה שלה מורכבת מ 1/3 כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות, 1/3 כוס דבש ו 1/3 כוס סויה. נפלא.
אחרי שחזרנו לשגרה הכנתי פרגיות בבית על מחבת פסים (כי זה הכי קרוב למנגל שיש אצלנו…) ושידכתי לאורז מלא עם אפונה ורצועות צ'יפס גזר. תוספת חביבה וקלילה להכנה.
המצרכים:
קילו פרגיות
למשרה:
1/4 כוס מיץ תפוזים
3 כפות סויה
3 כפות דבש
2 שיני שום כתושות
1 כף גדושה רוטב הויסין (להשיג בחנויות מתמחות)
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המשרה
מניחים את הפרגית במשרה לכשעתיים לפחות (ועד לילה)
מחממים היטב מחבת פסים ומשמנים קלות (סופגים את השמן עם נייר סופג)
צולים את הפרגיות מ 2 הצדדים עד שצלויים ומוכנים
מגישים חם
להכנת האורז:
את האורז המלא משרים כ 3 שעות לפני ההכנה ומכינים לפי הוראות היצרן.
את הגזר (1-2 ) פורסים לרצועות "גפרורים" עם קולפן ג'וליאנים ומטגנים עם 2-3 כפות שמן במחבת, עד שהופכים לרכים.
מוסיפים לאורז המוכן אפונה (אני משתמשת באפונה מוקפאת) שחלטנו במים רותחים ומערבבים. טועמים וממליחים לפי הצורך.
מגישים את האורז עם האפונה ומעל את רצועות צ'יפס גזר.
בתאבון!
מחפשים עוד רעיונות ליום העצמאות?
חג עצמאות שמח!